zaterdag 8 december 2018

VERTEGENWOORDIGEN DE GELE HESJES ' HET VOLK?'

Jacobse en van Hesje in de 80 th

De Beijumblogger heeft al ongeveer een half jaar een nog niet uitgepakt geel hesje in het vakje van de linker deur in zijn auto liggen.
Hij reisde afgelopen zomer af naar Frankrijk in verband met vakantie, het hesje schijnt verplicht te zijn in dit eigenwijze land. Evenals een blaastest, ook die ligt nog in de auto van ondergetekende.

Het hesje bekeek de blogger vanmiddag nog eens met andere ogen. Het ding heeft sinds ongeveer twee weken een andere lading gekregen.
De blogger zou hem aan kunnen trekken om er zeer boos, woedend, razend door Groningen-Beijum te marcheren.

Alleen, hij is niet boos, woedend, razend.

Hij is volop blij in een welvarend land te wonen. Ok, hij werkt zich te pletter, vier, vijf of zes dagen per week, en het houdt soms (financieel) niet over. En mensen in de bijstand zullen het vast nog moeilijker hebben.

Maar wat een luxe hier, wat een mogelijkheden. Wat een voorzieningen.

Nee, de blogger sluit zijn ogen niet voor mensen die in de knel zitten,. Armoede (Nederlandse maatstaven), voedselbanken. Etc.

Maar wat hem opvalt is dat op een dag als vandaag redelijk wat mensen via internet ' schreeuwen'  dat het Nederlandse Volk na Frankrijk ook in opstand is gekomen. Er waren vandaag groepjes demonstrerende hesjes in tal van steden. Opkomst tussen de 40 en 200 demonstranten.

Tijdens de krakersrellen in de jaren zeventig en tachtig waren in even zoveel steden veel meer demonstranten op de been. Kwam 'Het Volk' toen ook in opstand?

Wat een verbeelding. De paar honderd hesjes in Nederland hebben als strijdlied 15 miljoen mensen

Tegen de 17 miljoen mensen gingen vandaag niet in het geel de straat op.

Foto rechts, Jacobse en van Hesje waren in de tachtiger jaren hun tijd ver vooruit.

UPDATE 10/12; 15.40 uur, lees vooral ook de vermakelijke reacties.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo blijkt maar weer 's hoe effektief de mind control is geweest waaraan de blogger heeft blootgestaan : een to-ta-le politieke winterslaap. Wordt nou toch 's wakker man, er staat een revolutie voor de deur !!

Anoniem zei

johan is het contact met de rejaliteit een beetje kwijt
maarja wat wil je ook als je jarenlang met zulke mensen hep gewerkt

Johan Fehrmann zei

Zeker...ik ben de rejaliteit kwijtgeraakt want dat komt door patienten waar ik mee hep gewerkt. En ik durf de deur niet open te doen...vanuit de angst dat daar een revolutie voorstaat. Tuurlijk, probeer je eigen visie 'kracht' bij te zetten door andersdenken te kapittelen. De gezellige anonieme Profeet dient zich weer eens aan. Binnenkort toch maar even gezellig op huisbezoek bij dit humoristische orakel...Want inderdaad...de paar honderd gele hesjes gaan vooreen revolutie zorgen...

Anoniem zei

Laat Fehrmann met de kerst maar het verschimmelde genadebrood van de voedselbank opeten. De rest van Beijum ontvangt liever een normaal salaris, zodat we zelf onze spullen kunnen kopen. Wij laten ons niet langer de huid volliegen door die corrupte bende in Den Haag. De tijd van de linkse haters die liever het Paard van Troje binnenhalen is gelukkig voorbij.

Johan Fehrmann zei

Lieve Anoniem, je manifesteert je weer, gelukkig maar, dat brengt wat gezelligheid zo vlak voor kerst. Ik heb je vaker voorgesteld, en doe het weer, om je eens te interviewen zodat je al je frustraties en onvrede kunt uiten voor een groter publiek. Zetten we er een foto van je bij in geel hesje, ok?

Het zijn prachtige volzinnen die je schrijft:'De tijd van de linkse haters die liever het Paard van Troje binnenhalen is gelukkig voorbij'
Tja, het verschimmelde genadebrood van de voedselbank mag ik opeten. Verdorie, ik kom niet eens in aanmerking voor een Beijumer kerstpakket.

Je mooiste zin vind ik:'Wij laten ons niet langer de huid volliegen door die corrupte bende in Den Haag.'

Lieve Anoniem, wie zijn die ONS? De miljoenen GroenLinks, stemmers? De miljoenen VVD-ers, D66-ers, PvdA=ers en SP-ers? Vertel het simpele en armoedige volk van Beijum: wie zijn ONS?

Zou je nog een paar van die leuke reacties willen plaatsen? Dan bundel ik ze mooi voor in een blogbericht....Groetjes!