maandag 31 december 2018

RUSTIG RICHTING MIDDERNACHT....


Het oogt nog steeds gezellig in Beijum, de blogger kon het niet laten, het begon hem te jeuken en kort na half tien vanavond maakte hij nog een rondje door de wijk.

Het weer even tussendoor, frisjes maar geen vrieskou. Ook geen regen of mist en dus zullen vuurwerkafschieters aan hun trekken (blijven) komen.

Wat opvalt is dat er in het oostelijk gedeelte van de wijk meer vreugdevuren (ergernisvuren) zijn in vergelijking met Beijum West.

Op de linker afbeelding zien we een vlammend exemplaar op Plein Oost.

Richting het Innersdijkterrein staat op de hoek een partytent, is er vuur en staan mensen gezellig wat te drinken.

Zie afbeelding rechts.

De middelste foto links is vanuit de Nijensteinheerd opgestuurd, we zien een vuur dat tot een bovenverdieping reikt. Zie ook de meegestuurde video, foto + video van Liesbeth Kuiper..

In genoemde oostelijk gelegen heerd zag de blogger vanavond drie van deze vuren.

Foto rechts helemaal midden, de andere kant van de wijk, in de buurt van het WIJ-centrum in de Isebrandtsheerd lag ook een vuur op de bodem.

Foto rechts beneden, de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum was tot drie jaar geleden het decor voor een feestje dat vandalen moest beteugelen.
Er was muziek, een grote vuurbak, er liepen jongerenwerkers rond.

Niks van dit alles meer, het plein lag er tegen kwart voor tien vanavond leeg en verlaten bij.

Foto helemaal boven werkt de blogger enigszins op de lachspieren. Op verschillende plekken in de wijk brengen sommige bewoners hun brandbaar grofvuil naar een der vuren.

In de Sibrandaheerd heeft iemand twee winkelkarren met een aantal vierkante meters aan laminaat naast elkaar gezet. Alleen....er is (nog) geen vuur.


Geen opmerkingen: