dinsdag 25 december 2018

KERSTFEEST IN HET CAFÉ BILJART

Het is de kerstnacht en als je de Claremaheerd inrijdt kun je ter hoogte van het Café Biljart zomaar een sneeuwstorm inlopen of fietsen.

Zie foto's links en rechts boven.


Links is van de binnenkant genomen, door de sneeuwvlokken zien we op de achtergrond de parkeerplaats in de Claremaheerd.

Foto rechts is van buiten genomen. Een sneeuwmachine zorgde voor een winterse sfeer  toen de Beijumblogger bij het café aankwam.


Het was donker in het café, er was muziek en bezoekers zaten of gezellig aan de met kaarsen verlichte bar en ook zaten bezoekers in het donker, maar met lichtjes erbij vlak achter het raam.

Als man moet de blogger bekennen, er komen vaak leuke dames in het Café Biljart.


Zie foto boven, spontaan gingen ze met z'n zessen op de foto.


Foto links beneden, het was dan wel donker binnen maar de flitser van de smartphone deed het prima.


Foto rechts beneden, de getatoeëerde mijnheer die we aan de bar zien genieten van zijn geliefde had er totaal geen moeite mee om zichzelf bloot te geven.

Foto beneden tenslotte, we zien de voorgevel van het café.


Vast voor over een week, het Cafe Biljart van Beijum is tijdens de komende jaarwisseling geopend.

In een nog niet zo ver verleden organiseerde de gemeente Groningen op oudejaarsavond een feest op Plein West om baldadige jeugd in toom te houden. Een feest compleet met vuurbak

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.

De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.


Aber, das war einmal. Op 31 december laat is er niks georganiseerd in de wijk. Hoeft ook niet meer.
Welkom die avond in het Café Biljart.

Beneden een minivideo van de avond.

1 opmerking:

Unknown zei

Het was weer gezellig, leuke sfeer en zoals altijd was er weer veel moeite gedaan! Complimenten