vrijdag 14 december 2018

TANTE SAMANTHA KAN NAAR ZWEDEN VOOR BELANGRIJKE OPERATIE"Help ons zodat onze tante een behandeling kan krijgen."

Aldus twee dappere meiden in september op Plein Oost tijdens de herfst-braderij.
Zie ze hier nog eens zitten (en ook rechtsonder op de foto).

Ze probeerden geld in te zamelen voor hun ernstige zieke tante Samantha.

Die lijdt aan de ziekte MS en om te overleven was er 90.000 euro nodig voor een stamceltransplantatie in Zweden.

Samantha was eergisteren een van de vier hoofdpersonen in het televisieprogramma van de EO genaamd Show van Levensbelang (Je Geld of Mijn Leven) en daaraan voorafgaand in De Wereld Draait Door.


De 27 jarige Samantha Jaeggi-Werther heeft alle reden om blij te zijn, de crowdfundingactie is geslaagd, het benodigde bedrag aan geld is binnengehaald. Binnenkort kan ze voor een stamceltransplantatie in Zweden afreizen.


Schoonmoeder Maria Jaeggi stuurde de foto's die we zien. Op de bovenste afbeelding zit Samantha naast tv-coryfee Johnny de Mol.


22 september op Plein Oost...
Schoonmoeder, woont Samantha in Beijum? "Ze heeft altijd in Beijum gewoond.maar er was destijds geen aangepaste woning voor haar hier en daarom heeft ze moeten verhuizen naar Lewenborg."

Zie de video beneden. Het verhaal van Samantha, je Geld of Mijn Leven....

Als kapster Samantha Jaeggi-Werther twintig is, hoort ze dat ze MS heeft. In de zeven jaar die volgen verliest de jonge moeder deels haar gezichtsvermogen, hollen haar verstandelijke vermogens achteruit, krijgt ze last van gezichtsverlammingen, moet ze een katheter dragen en komt ze in een rolstoel terecht. Er is slechts één superzware behandeling die de sloop van Samantha’s lichaam kan stoppen: een stamceltransplantatie. De resultaten zijn opzienbarend. Dus wil Samantha naar een betrouwbare Europese kliniek om te voorkomen dat ze binnen een jaar volledig verlamd raakt. „Ik ben bang dat ik heel jong doodga”, zegt ze. „Ik word angstig als ik daaraan denk. Ik ben moeder, ik heb een gezin, wat moet iedereen zonder mij?” Voor de behandeling is 90.000 euro nodig.

Telegraaf

Geen opmerkingen: