maandag 3 december 2018

MAANDAGOCHTEND (383)


Het is 3 december en de donkerste dagen van het jaar, van het seizoen, zijn aangebroken. Over twee dagen is het echt Sinterklaas, de dag erop, op 6 december, reist de goedheiligman weer af richting Spanje.

Het wordt pas ruim na acht uur s'ochtends licht.
Zie foto boven,ruim een half uur geleden denderde een stadsbus met opschrift 'Beijum, lijn 6' de busbaan bij Winkelcentrum Beijum op.

Foto links, de bewoners van de Godekenheerd en Isebrandtsheerd  moeten de komende jaren hun uitzicht op de grote hoge bomen langs de Zuidwending gaan missen.

Zie nog eens dit bericht, de hoge bomen worden gekapt. Er zullen nieuwe boompjes voor in de plaats komen, net als langs de Froukemaheerd, maar die zullen de eerste jaren zeker niet boven de huizen uitkomen.

12.00 uur....
Foto rechts, de sinterklaasperiode loopt langzamerhand af, het nu nog steggel-vrije kerstfeest komt eraan (al weet je nooit hoe ook dit feest door moralisten met een eigen agenda aangepast moet worden).

De wijk zal de komende donkere weken weer volop verlicht gaan worden door allerhande licht-uitingen in tuinen en aan gevels van huizen. Foto is in de Menkemaheerd gemaakt.

Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat, over vier weken is het al weer oudejaarsdag.

De eerste maandagochtend van de laatste maand in 2018 is begonnen.

Om 12 uur gaan de maandelijkse sirenes weer loeien.
Een prettige, veilige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.

Update 12.02 uur, het gaat dubbel op....de sirene loeit buiten en via de telefoon kwam een noodalarm/bericht binnen, zie afbeelding links.

1 opmerking:

Truus zei

Beijum lijn 6? Ik dacht lijn 4.