zondag 30 december 2018

KERSTBOMEN DUMPEN, VUURWERK AFSCHIETEN...(arme Moeder Aarde...)


De Beijumblogger is niet uitgesproken groen en klimaat-minded, maar in de periodes tussen Kerst en oud en Nieuw bekruipt hem wel eens het gevoel dat we met z'n allen niet zo respectvol met Moeder Aarde omgaan.

Zie foto, gistermiddag gemaakt, een kerstboom is na gebruik harteloos langs de Emingaheerd gedumpt. Motto: 'Wij zijn er klaar mee gemeente Groningen, neem maar mee en we hoeven de pot met papier er omheen ook niet meer.'

Tijdens het typen van dit bericht knallen her en der in de wijk stukken vuurwerk uit elkaar. Wat een troep zal het weer geven, wat een vernielzucht en verontreiniging.
Honden durven amper de straat op om te lopen, poepen en pissen, en naar het schijnt hebben ,vogels veel last van het vuurwerk

In de wijk Beijum zullen naar schatting enkele honderden kerstbomen worden afgedankt en gedumpt. De Milieudienst zal begin januari rondjes gaan rijden om ze van de zijkant van de weg op te plukken (en dus niet voor de jaarwisseling).

De oorsprong van vuurwerk afsteken tijdens het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar ligt in het feit dat werd verondersteld dat boze geesten aldus zouden worden verjaagd.

De mens is een vreemd wezen, het lijkt wel alsof er de laatste dagen van het jaar eerst heel veel bozigheid en asociaalheid wordt opgewekt, om dat vervolgens met asociaal vuurwerk weer weg te knallen.

Maar goed, volwassenen die dit lezen: zijn we niet allemaal jong en onbezonnen geweest?

Geen opmerkingen: