donderdag 13 december 2018

HET IS WEER KERSTBOMENTIJD


The most wonderfull time of the year komt er weer aan.

Er verschijnen steeds meer lichtjes in het straatbeeld van Beijum en als je goed kijkt zie je ook af en toe een auto met gedeeltelijk open achterklep waar een stukje kerstboom uitsteekt rijden.

Zo ook deze blogger eind gistermiddag. Het was al donker toen hij tegen half vijf bij Eldorado langs het Boterdiep in Zuidwolde arriveerde.

Moest het een hoge boom zijn? Een brede? In elk geval liever niet een waarvan de stofzuigerzak binnen twee dagen vol met naalden komt te zitten.

De blogger is geen kerstboom-deskundige en hij zocht op goed geluk een uit. Beetje groot, beetje dik, eentje waar de lampjes fatsoenlijk in kunnen hangen, evenals andere kerst prullaria.

Zie foto boven, de aardige verkoper in Eldorado jaste de uitverkoren boom door een soort van geboortekanaal zodat die aan de andere kant van dat 'kanaal' in een netje ter wereld kwam.

Foto links, de nieuwe gast in huis moet wel even op temperatuur komen, acclimatiseren. Daarna begint het gedoe met de kluit in een emmer zetten, aarde erop en kijken of die recht omhoog in een hoek van de kamer gaat passen (en niet 's nachts om gaat vallen...). Dat gaat vanmiddag gebeuren.

De meeste mensen hebben hun kerstspullen waarschijnlijk op zolder liggen, in huize Beijumnieuws liggen die nog een verdieping hoger, op de vliering.

Zie afbeelding rechts, vier dozen vol met spul.
Altijd een apart gevoel om de dozen naar beneden te tillen, tegen vijf, zes januari zijn ze dicht getapet met ducktape naar boven gebracht en bijna een jaar later gaan ze weer terug voor gebruik. Iedere keer is er een winter, zomer en herfst voorbij gegaan en is er van alles gebeurd.

Maar goed.  Werk aan de winkel nu, boom neerzetten en optuigen, lichtjes voor de ramen....Altijd gedoetje....maar ja, ondergetekende zou het ook voor geen goud willen missen.

1 opmerking:

Han zei

Ach ja: afgelopen week as ik ook bij Eldorado....en heb er een Servische sparrenboom met kluit opgehaald. Morgen de zaak in de woonkamer zetten. lichtjes en piek er in, ballen en andere zaken ophangen, 100 jaar oude kerststal plaatsen en...klaar is Kees!