zaterdag 1 december 2018

DE SINTERKLAAS INTOCHT IN BEIJUM (in Winkelcentrum Beijum)

 Vol verwachting klopten de hartjes van tientallen kinderen vanmiddag in Winkelcentrum Beijum. 

Zou de goede Sint wel komen?

Gelukkig, iets na twee uur vanmiddag liep hij met z'n schare Pieten de hoofdingang van het enige echte winkelcentrum van de wijk  in. Het grote oer-Hollandse kinderfeest kon beginnen.

In het oude pand van de Blokker was een gezellige ruimte gecreëerd alwaar de goedheiligman en zijn knechten ruim tweeënhalf uur lang een lange rij verwachtingsvolle kinderen vergezeld van ouders ontving.

Er werd voor Sinterklaas gezongen. En ook werd er gedanst. Op schoot zitten, foto's maken, handjes geven. En natuurlijk werden er cadeautjes uitgedeeld, geen kind werd vergeten.

De Beijumblogger kon er in verband met andere bezigheden helaas niet bij aanwezig zijn, maar gelukkig waren zoals altijd mensen bereid om foto's te maken en op te sturen.

Op de linker en bovenste afbeeldingen zien we Sinterklaas met zijn knechten voor de camera van een fotograaf poseren.

Er schijnt iets met Pieten te zijn geweest, een soort van onderlinge wedstrijd. De blogger wordt ook een dagje ouder,  maar wat hij ervan begrijpt is dat de Huispiet probeerde de Hoofdpiet te worden. Laatstgenoemde zou hem zijn gepeerd. En ook liep er een Snotpiet bij die zich in de Pietenhiërarchie trachtte op te werken. Het volgend jaar graag beter omschrijven wat er heeft gespeeld, geachte inzenders!

Zie foto's. Het schijnt dat Sinterklaas zich zeer prettig in Beijum heeft gevoeld. "Hier wonen de liefste kinderen van de wereld, ik kom hier elk jaar met zeer veel plezier. Geweldige leuke wijk ook."

Die opmerking kunnen we in onze zak stoppen.

Zie ook het voorgaande bericht, tot aanstaande woensdag, 5 december, is er elke dag een Pietenschool in het winkelcentrum.


2 opmerkingen:

Unknown zei

Complimenten voor Sinterklaas. Ik heb een tijdje in de rij moeten staan maar dat was het zeker waard! Hij nam echt de tijd voor de kinderen. En de pieten idem. Mijm dochter haar dag kon niet meer stuk.

Karin

Anoniem zei

lelijke pieten, pieten met gekleurd haar.

hihihihih

Groetjes A. de Jong