maandag 14 maart 2016

VERSCHILLENDE SOORTEN NIEUWE BOMEN LANGS DE ZUIDWENDING "Maak er maar even een foto van, er komen maar liefst negen verschillende soorten nieuwe bomen te staan."

Zie het papiertje op de foto. We lezen dat er 96 nieuwe bomen langs het stuk Froukemaheerd dat langs het kanaal dat door Beijum loopt worden gepland. Even meelezen: haagbeuken, gummibomen, rode beuken, walnoten, linden, iepen en moeraseiken.

De blogger zal de lezer de moeilijke namen als Tilia Tomentosa Brabant besparen, klik de foto links groter om zelf te kunnen lezen.

Tegen 13.00 uur vanmiddag maakte ondergetekende eerst bovenstaande afbeelding. Gelabelde bomen staan met kluit in de klei, op de achtergrond worden nieuwe exemplaren aangevoerd. Een der werkende heren liet tijdens het passeren het linker plaatsje zien. "Komende woensdag gaan schoolkinderen op boomfeestdag de kluiten met aarde bedekken."

Is ook zo, aanstaande woensdag om 11 uur komt wethouder Joost van Keulen met Beijumer schoolkinderen het feest der bomen vieren, zie nog eens onderaan dit bericht.

Tijdens deze prilste voorjaarsdagen van 2016 staan jonge en evenzo prille boompjes in de klei langs de Zuidwending te Beijum. Laten ze maar gauw gaan groeien en bloeien en groen gaan worden.

Geen opmerkingen: