zaterdag 5 maart 2016

EIGENLIJK MAG JE DE AUTO ZO NIET PARKEREN


Even een pakketje afleveren, maar er is geen parkeerplek voorhanden. Auto op alarmlichten zetten en kort op de weg parkeren. Het mag eigenlijk niet, maar meestal is dit geen probleem, een automobilist komt er in de regel mee weg.

De blogger herinnert zich er al een keer eerder een bericht te hebben gewijd, langs de wijkring van Beijum kun je de auto niet goed kwijt.
Maar je moet soms wat. Zie bovenstaande afbeelding, een politieauto heeft tien tot vijftien meter deels over het voetpad dat langs de Grevingaheerd loopt en deels over het fietspad gereden tot de zelfgekozen parkeerplek. Het mag officieel niet, dames en heren wetshandhavers! Zet het voertuig dan op z'n minst even op de knipperlichten!

Foto rechts, een schildersbedrijf zet de auto met aanhanger op de stoep en het fietspad. Het is even puzzelen hoe je dit als chauffeur moet aanpakken. De auto is veertig meter terug die kant op gereden, vanaf de plek waar de fotograaf stond. Keren kan niet, en achteruit rijden met een aanhanger ook niet. En dus moet na gedane zaken tientallen meter met de scheef liggende auto verder worden gereden richting de volgende zijstraat.

RVV 1990 - artikel 23: verbod stil te staan:
De bestuurder mag zijn voertuig niet laten stilstaan:

  • op een kruispunt of een overweg
  • op een fietsstrook of op de rijbaan langs een fietsstrook
  • op een oversteekplaats of binnen een afstand van vijf meter daarvan
  • in een tunnel
  • bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering, dan wel ingeval die markering niet is aangebracht, op een afstand van minder dan 12 meter van het bord (ervoor en erna)
  • op de rijbaan langs een busstrook
  • langs een gele doorgetrokken streep  Lees hier.

Geen opmerkingen: