dinsdag 15 maart 2016

HOE GAAT HET MET DE FOSSEBIEB?


We blijven nog even in boekenland, zie ook het voorgaand bericht.
In het prille najaar van 2015 werd in de Fossemaheerd de Fossebieb geopend. Zie nog eens dit berichtEr is een herfst en een winter voorbijgegaan. De Fossebieb gaat de lente in. Hoe is het het afgelopen half jaar gegaan, beheerster Debbie van der Zande?

"De winter was wat zwaar voor het biebje qua kou en vocht. Ik heb regelmatig iets moeten aanpassen aan het deurtje omdat het ging klemmen. Nu is het wel opgelost. Ik zit nu te wachten op de eerste echt mooie dag om de hele inhoud eens te vervangen. Het begint nu ook weer wat drukker te worden en ik heb er cd-jes ingelegd na een opruimdag. Wat grappig is dat er opeens een ruil-cd met smartlappen in de bieb lag, en ook lagen er opeens briefjes met oproepen."

Zie foto boven, de Fossebieb zit goed vol. Debbie: "Ik heb nog een voorraad boeken in de wc gezet, daarvoor heb ik er planken in laten bouwen."
Kun je nog even de openingstijden noemen? En blijft de bieb in de zomervakantie ook open? "Hij gaat 's ochtend om tien uur van het slot af en oom 22.00 uur gaat ie weer dicht. En in de vakanties blijft de bieb gewoon open. Indien nodig houdt buurvrouw Zwaan het in de gaten."


 Links zien we de ruil-cd, rechts en beneden een oproep voor een op te richten koor bij Bij Bosshardt. Er wordt ook een pianist gezocht...

Het is een echte bieb geworden, compleet met oproepjes, kinderboeken, etc. Wat zou het leuk zijn om er van zomer op een stoel te kunnen zitten, kopje koffie erbij, krantje....

Geen opmerkingen: