woensdag 9 maart 2016

NIEUWE BOOMPJES ZUIDWENDING BEIJUM GEARRIVEERD


"Het zijn verschillende bomen, linden, essen, de kinderen van de twee basisscholen gaan ze volgende week planten."

Er staan twee basisscholen langs de Zuidwending, de (nog) Expeditie en de Calvijnschool. De medewerker van het bomenbedrijf zal derhalve deze twee scholen hebben bedoeld.

Verrassend vroeg zijn vervangende boompjes voor langs de Zuidwending in Beijum gearriveerd. Met kluit en al. Zie foto boven, tegen half twee vanmiddag gemaakt. Locatie Munsterheerd, naast de fietsbrug over de Zuidwending richting Froukemaheerd.
De bomen worden veiligheidshalve achter een hek geplaatst, stel je voor dat er iemand met een boom vandoor gaat.

Aan de man links op de foto: wat heb je daar voor stoffen slang in je handen? "Dat is voor de drainage."

De kaalslag langs de Zuidwending zal van korte duur zijn. Het zag er desolaat uit, zie nog eens de onderste afbeelding bij dit bericht.

De blogger had de nieuwe exemplaren iets groter verwacht maar het is verheugend te constateren dat de kale lege plekken langs de Zuidwending zo snel worden opgevuld.
Update 15.15 uur en zie reactie:

Kleine aanvulling : volgende week woensdag is het boomfeestdag en dan gaan de groepen 6,7 en 8 van de Calvijnschool de bomen planten. Vanaf 11 uur zullen leerlingen samen met wethouder Joost van Keulen de eerste boom planten. mvg, Jurian Bajema2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Johan. Kleine aanvulling : volgende week woensdag is het boomfeestdag en dan gaan de groepen 6,7 en 8 van de Calvijnschool de bomen planten. Vanaf 11 uur zullen leerlingen samen met wethouder Joost van Keulen de eerste boom planten. mvg, Jurian Bajema

Anoniem zei

Boomje groot, plantertje dood zeggen hoveniers. Het duurt een mensenleven voor een jong boompje volwassen vorm en grootte bereikt. Beijum zal dus nog heel lang kaal blijven. En dan is het leegkappen van de Zuidwending nog maar het begin; in de buurt van alle watertjes in de wijk (en dat zijn er veel) zal de komende vier jaar de kaalslag doorgaan, zo heeft de BOB met de gemeentebeheer afgesproken in het beruchte Bomen(kap)plan.