donderdag 10 maart 2016

WINKELCENTRUM BEIJUM VAN WINTER NAAR VOORJAAR


Aan alle kanten voel je het aankomend voorjaar in de lucht hangen. Het is dan wel koud, maar de krokussen en narcissen groeien en ook scheen de zon vandaag.

In de warmste plek in Beijum, in het gelijknamige winkelcentrum, dringt het voorjaar langzamerhand ook door.
Zie afbeelding links, klik groter, er hangen nog winterse afbeeldingen aan het plafond, maar die worden deze dagen verwijderd.

Vanaf vandaag wordt de bezoeker van het enige echte winkelcentrum van Beijum welkom geheten en bij het verlaten ervan krijgt die een bedankje.

De welkom-en bedankt-afbeeldingen komen bij beide ingangen van de promenade en ze zijn ontworpen door de Beijumse kunstenares Marijke Langius. Ze is onder anderen bekend om haar muurschildering in de Godekenheerd. Een paar jaar geleden was ze actief binnen Pand49.

Langius was vanmiddag toevallig bij het winkelcentrum aanwezig toen ondergetekende de foto's maakte: "Kijk naar naast het woord WELKOM, daar is boven de woorden 'Beijum, dat zijn we zelf'' een plattegrond van de wijk gemaakt." De blogger had het niet gezien, maar ze heeft gelijk. Zie ook bovenstaande afbeelding, boven de pet van de ma die de afbeeldingen vanmiddag ophing.

Bij de onderste afbeelding heeft de blogger het gevoel dat het woord 'terug' aan het einde ontbreekt. Maar dat kan aan hem en aan zijn taalgevoel liggen.


Geen opmerkingen: