dinsdag 22 maart 2016

BIJWERKEN ECODUCT EN NIEUW GROEN LANGS RING OOST


 Het fietsecoduct over Ring Oost ter hoogte van het Meedenpad wordt verder afgewerkt. Over ongeveer drie weken kan er overheen gewandeld en gefietst worden.

De bestaande fietsbruggen Meedenpad en Stadsweg over de Oostelijke Ringweg worden vervangen door zogenaamde fietsecoducten. Deze nieuwe fietsbruggen, bieden naast een fietspad tevens ruimte voor een ecopassage (met een breedte van ongeveer 3,5 meter) voor dieren. De faunarasters aan weerszijden van de ringweg (in combinatie met de gekozen boomsoorten en struiken) zorgen ervoor dat dieren richting de ecopassages worden geleid. In de huidige situatie bij de Oostelijke Ringweg ontbreken deze ecopassages.
Zaterdagmiddag 12 maart is het nieuwe fietsecoduct Meedenpad onder grote belangstelling succesvol ingereden. De verwachting is dat de eerste fietsers/voetgangers er omstreeks 10 april overheen kunnen. RingGroningen
Foto boven en links, het fietsecoduct wordt afgewerkt.
Foto rechts, tussen het ecoduct en Beijum Zuid worden nieuwe boompjes gepland.
Foto beneden, het werk zit erop bij kruispunt Kardinge naast het Alfacollege. Hier zijn twee fietsecoducten gebouwd. De klussen zijn hier geklaard, inpakken en wegwezen.


Geen opmerkingen: