zaterdag 12 maart 2016

SPECTACULAIR INRIJDEN FIETSECODUCT TUSSEN KARDINGE EN BEIJUM


Het is de vijfde viaduct die in een paar jaar tijd is ingereden op Ring oost om Groningen-Stad, maar het blijft een bezienswaardigheid.
Tegen half twee vanmiddag schoof het fietsviaduct ter hoogte van het Meedenpad, tussen Kardinge en Beijum, langzaam tussen de bruggenhoofden tot het op z'n plaats kwam te liggen.

Hij paste, en wie had anders gedacht, precies. Tientallen  mensen en fotografen waren getuige van het inrijden van het viaduct.

De zon scheen, er was thee en koffie en koek, en de stemming was opperbest. Het werd een klein volksfeestje, voor veel mensen een uitje, met mooi weer viaductje inrijden bekijken.

De busbaan tussen Beijum en Kardinge stond overvol, evenals de rotondes ter hoogte van Beijum Zuid. Je moet er even wat voor over hebben, binnen een paar weken is het nieuwe fietsecoduct over Ring Oost geopend en kunnen zowel mensen als dieren hun weg vervolgen over en langs de ring.

In de loop van de dag meer, inclusief een video.

Foto's boven en linksboven: hij past.
Rechts, kinderen vermaken zich met water en met het inrijden van het viaduct. Even een broodje erbij, zie afbeelding beneden.
Foto linksonder, een file vanaf richting Beijum Noord, al deze auto's wilden nog via Beijum Zuid en de busbaan richting Kardinge en verder.
Geen opmerkingen: