woensdag 9 maart 2016

BEIJUMER HIDDE KRUIMS (7 JAAR!) IN SENAAT NEDERLANDSE KINDERJURY


Tjibbe Veldkamp feliciteert Hidde Kruims

Het was feest op de Heerdstee vanochtend. Komt daar opeens kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp de school binnenlopen. Hij bracht een belangrijke boodschap mee, leerling Hidde Kruims werd door de schrijver officieel geinstalleerd voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Wat een verassing, het nieuwe Senaatslid wist om half tien nog van niks. Tjibbe Veldkamp kwam zogenaamd naar de klas van Hidde om een boek te bespreken. En passant begon hij over de kinderjury en hij vroeg de klas of ze daar wel eens van gehoord hadden. Hidde stak z'n vinger op: "Jawel, ik heb gesolliciteerd."De kinderboekenschrijver haakte erop in en vertelde dat hij was uitverkoren om de provincie Groningen in de Senaat te vertegenwoordigen.

Hidde en z'n hele klas gingen het dak uit. Wat een feest! De uitbundige leerlingen met het feestvarken in hun midden genoten van een Kinderjury-taart, zie foto links.
Tjibbe Veldkamp verrast leerling van basisschool De Heerdstee met een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 

Honderden kinderen van 6 t/m 12 jaar oud hebben gesolliciteerd voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Hidde (7 jaar oud) uit Groningen is een van de gelukkigen die mag toetreden tot dit selecte gezelschap. Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp heeft hem op woensdag 9 maart in de klas verrast en officieel ge├»nstalleerd voor  de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie, en fungeert als spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. 

Foto's: Jort Kruims

Geen opmerkingen: