zaterdag 19 maart 2016

AUTO RIJDEN IS LEUK, MAAR BLIJF ALERT...Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Die gedachte zit altijd ergens achterin het hoofd van de Beijumblogger als hij met z'n Golf de weg opgaat.  Paranoia rijden, overal gevaar in zien, is niks aan. Beter zo ontspannen mogelijk zijn. En alert blijven.

Terzijde, de tijd is aangebroken om de winterbanden weer om te ruilen voor zomerbanden. Volgende week maar even naar Autobedrijf Visser aan de Oosterhamrikkade.

Zie bovenstaande foto. Vanmiddag tegen 16.30 uur gemaakt. Vier tassen met boodschappen op de fiets vervoeren gaat niet, men neme dan een auto (als men die heeft). Gemak dient de mens. Minder dan stapvoets rijden is hier het credo. Kalm aan. Er kan zo wat van links of rechts over de doorgang tussen Winkelcentrum Beijum en de nabij gelegen parkeerplaats floepen.

 Gisteravond reed ondergetekende na gedane zaken de wijk weer in. Opeens vloog me daar een bezorgbrommer vanaf het Heerdenpad de wijkring op, het ging net goed. Zie afbeelding links. De warme hap moet op tijd bezorgd worden. Racen? Even daarvoor moest de blogger uitkijken bij de bushalte. Trekt hij op, of kan ik er nog voorbij? Afbeelding rechts.

De bus heeft voorrang in de bebouwde kom, als de knipperlichten aangaan moet je stoppen. Als dat nog kan tenminste, er zijn van die situaties dat je een meter achter de bus rijdt en dat dan de richtingaanwijzers aangaan. Doorrijden dan, boven op de rem staan is ook gevaarlijk.

Je moet natuurlijk nooit tijdens het rijden in slaap gaan vallen. Alertheid blijft een sleutelwoord als je een auto bestuurd. Vijf minuten voordat de linker en rechter foto werden gemaakt reed ondergetekende over Ring Oost.

Hij maakte onderstaande afbeelding. Daar is niks aan gefoto-shopt. Maar we zien allemaal zzzzz,s. Slaaaaapwerwekkend.....

Geen opmerkingen: