dinsdag 29 maart 2016

ALVAST EEN NEST CLAIMEN


In mei leggen alle vogels een ei. Dat duurt nog even. Maar het is als vogel wel handig om alvast een nest te hebben waarin op de eitjes kan worden gebroed.

Afbeelding is in de Atensheerd gemaakt. Twee vogels inspecteren elk een nest. Wellicht hebben ze het al gereserveerd. Voor zover bekend hingen de nesten al hoog in de bomen en zijn ze niet onlangs gebouwd.
Hoe zal zoiets toch in Vogelland gaan? Is een dergelijk nest bezit van de familie of van vrienden? Is het gewoon een kwestie van wie het eerst maalt? Recht van de sterkste? Of, ik heb hem vorig jaar gebouwd dus het nest is van mij? Eigendomsrecht?

Het is bekend dat voor de Vrijmarkt in Amsterdam dagen tevoren kleedjes op bepaalde plekken worden gelegd om aan te geven dat de ruimte gereserveerd dan wel geclaimd is. Afblijven, dit is van mij. Badgasten in Kardinge kunnen er ook wat van, leg een handdoek op een ligstoel en vertel daarmee: dit is mijn stoel.
Mensen zijn soms rare vogels. En verwende nesten.

Komend weekend wordt het twintig graden. De boom op de foto zal binnenkort dichtgroeien met bladeren. De blogger zal kijken of hij over een aantal weken een vervolg op dit bericht kan maken.

Geen opmerkingen: