maandag 28 maart 2016

VLOEREN HEERDSTEE SCHOONGEMAAKT


"Zie je het verschil? De vloeren zijn weer als nieuw."

Afgelopen (witte) donderdag trachtte de blogger kerkelijk centrum De Bron binnen te komen, daar werd immers zoals aangekondigd The Passion op groot scherm bekeken. Er stonden fietsen voor de deur en auto's op de parkeerplaats, maar de deur was een kwartier na aanvang van het spektakel hermetisch afgesloten. Op de deurbel werd niet gereageerd.

 Via de naastgelegen basisschool De Heerdstee kun je De Bron ook binnen gaan. Even proberen.
Er brandde licht in de school en op de deurbel kwamen een dame een een heer af. Ze zagen eruit alsof ze druk aan het werk waren. En dat waren ze ook: "We maken de vloeren schoon, dit is een jaarlijkse onderhoudsbeurt."
Eerst liepen we gezamenlijk naar de tussendeur die naar De Bron moet leiden. Die was afgesloten en er waren geen sleutels om open te maken.

Waarom niet even foto's maken van de schoonmaakwerkzaamheden? Zie foto's boven, rechts en beneden. Echt, wat een verschil tussen schoongemaakte gedeeltes en delen van de vloer die nog onder handen genomen moesten worden. De kinderen en leerkrachten van de Heerdstee kunnen na Pasen weer een school betreden waarvan de vloer er uitziet als om door een ringetje te halen.
De dame en heer maakten niet alleen kundig schoon, het waren in meerder opzichten professionals. Het meubilair in de schoon te maken lokalen stond schots en scheef door elkaar heen. De smartphone werd erbij gehaald:"Kijk, zie de foto's, die heb ik gemaakt voor we gingen schoonmaken. Hierop kunnen we zien hoe alles erbij stond, als we klaar zijn kunnen het weer in de oorspronkelijke staat terug zetten."

Geen opmerkingen: