zaterdag 26 maart 2016

EEN ZONNIGE MIDDAG OP WINKELPLEIN WEST


Het was een genot om vanmiddag door de wijk te fietsen. Eindelijk was de kou letterlijk uit de lucht. Leve het voorjaar. En de morgen ingaande zomertijd.

Op Winkelplein West verkochten de jongens van de kebap-kraam broodjes alsof ze er altijd al hebben gestaan. Zie foto links.
Van het vele blik op het plein vind t de blogger ook iets, het lijkt niet zo fraai, maar anderzijds is het wel zo prettig dat klanten met de auto naar hét winkelcentrum van Beijum kunnen komen.

Een ondergrondse parkeergarage zou wat zijn, maar dat gaat vast teveel in de papieren lopen. Stel je voor, alle auto's onder de grond en op het plein een fontein, bankjes, terrasje, etc.

Foto rechts is richting de andere kant van het plein op genomen, we zien gezelligheid en bedrijvigheid. Ook sfeervol, je moet er van houden, er zaten twee muzikanten met hun accordeons te jammerklazen voor de Duitse super.

Maar dan foto boven. Dames, wat zitten jullie daar lekker in het zonnetje. Fotootje? "Ja hoor, doe maar, we werken als kapster bij Gerrie de Boer en we hebben het vandaag erg druk gehad. We hebben nu even tijd om in het zonnetje te zitten."

Gelijk hebben ze. Op het moment van fotograferen kwam er een heer met petje en zonnebril op en met twee duimen omhoog gehurkt bijstaan. Waarom hij dat deed is niet bekend. Wellicht een vorm van voorjaar in de kop hebben? Wie zal het zeggen. Het kon er wel bij, het verhoogde de feestvreugde op deze prille lentedag een beetje.

Geen opmerkingen: