vrijdag 25 maart 2016

KRAP AAN BIJ DE BUSSLUIS


Het houdt niet over tussen de bussluizen bij Winkelcentrum Beijum. Het is soms een kwestie van centimeterwerk als twee bussen van Lijn4 elkaar passeren.

Zie foto. Begin van de week gemaakt. Het duurde ongeveer drie minuten voordat de bussen elkaar voorbij waren. Elkaar niet raken, de container niet, die fietsen van Postma laten staan.
Het blijft een raadsel waarom de bussluizen hier überhaupt nog aanwezig zijn. Het veroorzaakt meer milieuverontreiniging omdat automobilisten via Ring Oost om gaan rijden om toch bij het winkelcentrum te kunnen komen. En wat een slechte bereikbaarheid en vooral op de zaterdag een hoge parkeerdruk. Van ondernemers in Beijum mag het gedrocht opgeheven worden, zie nog eens hier.

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

De opstopping is op zich heel simpel op te lossen. Plaats achter de bushalte een bolle spiegel. Als een buschauffeur op de bocht aanrijdt, kan hij/zij zien of er nog een bus aan komt. Is dat duidelijk, dan wordt er even gewacht door de laatste chauffeur. Als de eerste gepasseerd is, rijdt de tweede door naar de halte. Zal iets oponthoud extra geven, maar bij lange na geen drie minuten.