woensdag 9 maart 2016

KERSVERSE SENAATS-JURYLID HIDDE KRUIMS


Op de radio van Tv-Noord
Bij de aanstelling van Senaatslid voor de Kinderjury horen plichtplegingen. Het kersverse Senaatslid Hidde Kruims, leerlingen van de Heerdstee, zie eerder bericht van vandaag, moest bijvoorbeeld de pers te woord staan.

Waaronder OOG-TV. Op deze stadszender zal Hidde vanavond te zien zijn. En vanmiddag om kwart over vier zat hij live in de radio-uitzending van TV-Noord. Zie foto links, ontspannen stond, of beter gezegd, zat hij de interviewer van Noord te woord. Natuurlijk besprak hij tijdens het gesprek een paar kinderboeken, je bent jurylid of niet.

Ondergetekende was vanochtend niet op de Heerdstee aanwezig toen kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp wereldkundig maakte dat Hidde jurylid van de Senaat was geworden.
Moeder Stieneke filmde haar zoon een minuutje toen de schrijver haar zoon de onderscheiding op spelde. De blogger ging vanmiddag nog even naar de Heerdstee om het feestvarken voor de camera te halen. Samen met de filmbeelden van moeder is daar onderstaande video uitgerold.

Aan Tjibbe Veldkamp werd nog even gevraagd wat hij achteraf van zijn verrassingsbezoekje aan de Heerdstee vond: "Ik vond het erg geslaagd! Hidde was blij verrast. En ik vermoed dat hij een uitstekend Senaatslid gaat worden."

Vanaf 9 maart kun je weer stemmen op je favoriete boek. Dan wordt ook De Senaat bekendgemaakt, de speciale jury van kinderen uit elke provincie. De Senaat is een speciale jury van twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen, schrijft een blog en leest vijf boeken waarop het meest gestemd is tijdens de Nederlandse Kinderjury. Als kers op de taart reikt de Senaat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uit op de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag op zondag 12 juni 2016. Kinderjury.nl


Zie video.

Geen opmerkingen: