dinsdag 15 maart 2016

UIT DE OUDE DOOS (280)Beijumers hebben niks te klagen over hun winkelcentrum, er is een ruim aanbod van van alles en nog wat. Toch zijn in de loop der jaren, decennia, de nodige winkels uit Beijum verdwenen.

Dit heeft deels met de veranderde tijdgeest te maken, een grammofoonwinkel is tegenwoordig bijvoorbeeld niet meer haalbaar.
Alle drie de knipsels die we hier zien komen uit Kwieke Kwakkers die in 1985 zijn gepubliceerd. Voor wie het niet meer weet, de Kwieke Kwakker was zo'n beetje de eerste wijkkrant die in Beijum is verschenen, vernoemd naar de vele kwakende kikkers in sloten in en rond de wijk.
De wijk kende toentertijd twee winkelcentra, een op oost en een op west.

Een beetje concurrentie was de dames en heren middenstanders toen al niet vreemd, getuige het 'Winkel best in Beijum west' dat we op bovenste afbeelding zien. Zie ook links op de foto boven, het was in 1985 blijkbaar rendabel om een brillenwinkel in Beijum te houden. Het woord brillekollektie komt op de pc van de blogger niet door de spellingscontrole, het moet tegenwoordig als brillencollectie worden geschreven.
Dat er ook een viswinkel was zullen veel Beijumers zich nog wel kunnen herinneren, die zat er tot ongeveer twaalf jaar geleden nog.

Wat een nostalgisch bericht zien we links, klik groter. Er werd aangekondigd dat Winkelcentrum Oost een videotheek kreeg. Daaronder, er kwam een doe het zelf zaak op Winkelcentrum West.

Afbeelding rechts ten slotte, iets heel anders, Beyum had in 1985 een schaakclub genaamd het Heerdenpeerd.

Meer foto's voor in de Oude Doos van Beijum? Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Han zei

Toch blijf ik het jammer vinden dat er in Beijum kennelijk onvoldoende klandizie voor een viswinkel was....die haring op vrijdagmiddag, terug fietsend van mijn werk, mis ik wel....en ook andere vis gaat er altijd wel in.