zaterdag 19 maart 2016

INNERSDIJK-GEBIED OOK OPGERUIMD


Het Groene Hart van Beijum ligt er weer schoon en opgeruimd bij. Nadat vervuilers maandenlang allerhande zwerfvuil in het natuurgebied dat dwars door Beijum loopt hebben gegooid, was het vandaag weer aan de tientallen vrijwilligers om dit te verwijderen.

Het Innersdijkgebied is dit keer in de opruimactie mee getrokken.
Zie foto's boven en links, er werd een beste voorraad zwerfvuil van het terrein verwijderd.

Foto rechts, tegen het middaguur werd door enkele opruimers even nagepraat.

Afbeelding links, klik groter, opruimen die handel.
Foto beneden, je kunt op verschillende manieren actief zijn en je in het zweer werken. Op de racefiets of met prikstok en vuilniszak.
Op NederlandSchoon valt te lezen dat de afbraaktijd van een bananenschil een jaar bedraagt. Een leeg blikje doet er een halve eeuw over....
Zwerfafval is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn.
SOORTEN ZWERFAFVAL
De meest gangbare soorten zwerfafval zijn: verpakkingsmaterialen (snoepwikkels, blikjes en patatbakjes), sigarettenpeuken en kauwgomresten.

AFBRAAKTIJDEN

De afbraaktijd van zwerfafval is voor elk materiaal verschillend. Hieronder zie je een overzicht met verschillende afbraaktijden: Lees verder.Geen opmerkingen: