zaterdag 12 maart 2016

EEN (KIND) VRIENDELIJK HEK VOOR DE CALVIJNSCHOOL


Het ziet er ontegenzeggelijk vriendelijker uit. En ook opener richting 'maatschappij.' De Calvijnschool aan de Froukemaheerd heeft gisteren een hoog hek dat deed denken aan een burcht ingeruild voor een vriendelijker exemplaar.
Een betrokkene van de school een paar dagen geleden: "Schrijf het maar niet zo op, het gevangenis-hek voor de school gaat weg."

Gevangenis is enigszins overdreven. Maar zie toch eens hoe de omheining van het schoolplein er altijd uitzag, zie dit bericht
Zie foto, twee heren waren gistermiddag bezig om het nieuwe hek neer te zetten. Het lagere hek maakt de school wat kwetsbaarder, laaghartige vandalen hebben er meer kans om wat lelijks te gaan uitrichten. Zie foto.
Maar misschien moeten we het succes van de laatste editie van oud en nieuw in Beijum in ogenschouw nemen. Het winkelcentrum werd niet dichtgetimmerd en was kwetsbaar. Toch, er gebeurde helemaal niks.

Zet ergens een peloton ME-ers neer en re komen relschoppers op af. Timmer alles dicht en zet hoge hekken neer, en er komt tuig op af. Een kwetsbare en open opstelling kan zo z'n voordelen hebben.

Geen opmerkingen: