zondag 6 maart 2016

FOTO'S UIT DE WIERSHOECK- EN SCHOOLTUIN (266)


Het was afgelopen dinsdag geen weer om eens lekker over de tuinen rond te dwalen, maar afspraak is afspraak. Bijna iedereen van de vaste dinsdag-excursiegroep was present.

 In de winterperiode komen we in principe één keer in de maand naar tuinen van De Wiershoeck en de Kinderwerktuin. Natuurlijk valt er dan veel minder te bewonderen dan in de andere maanden van het jaar, maar we laten ons graag verrassen. Het was echter gemeen koud en er werd voor vroeg in de middag al regen verwacht. 

Op de tuinen van De Wiershoeck wordt druk aan drainage gewerkt. Dat is geen overbodige luxe want de tuinen zijn erg nat. Door de ‘barre’ omstandigheden bleef de excursie beperkt tot de tuinen van De Wiershoeck. Veel kleur was er nog niet te zien, daardoor viel de eerste bloeiende tulp des te meer op.

 Op een paar plekken zag ik nog wat ‘speenkruidgeel’, maar het mooiste geel was toch dat van het polletje narcissen rechts. Aan de takken van de diverse struiken verschijnt steeds meer groen. Als we een maandje verder zijn ziet het er al weer veel aantrekkelijker uit.       

Foto + tekst: Luit Staghouwer

Geen opmerkingen: