dinsdag 22 maart 2016

UIT DE OUDE DOOS (281)

 Beijum Oost en in het bijzonder Plein Oost moest tijdens het eerste decennium van deze eeuw opgestuwd worden in de vaart der volkeren. Er werd van alles uit de kast getrokken om 'de huiskamer' van Beijum te laten bruisen.

Lentemarkten, een Plein-Fijn actie, ontwerpen voor een nieuw plein, zeskampen, dansers, rommelmarkten, wat werd er niet uit de kast getrokken om levendigheid op het saaie en doodse plein (behalve tijdens zomerse dagen als de fonteintjes spetteren) te bewerkstelligen. Er was zelfs een tijdje een Pleingroep. En wat was het gezellig en kleurrijk tijdens Kleurwijk Beijum op Plein Oost.

Foto's zijn van Hilda Hofstra, waarschijnlijk genomen tijdens een Plein-Oost feestje tijdens de beginjaren van deze eeuw.

Er werd gedanst, gegeten, samen gekletst, er was een springkussen neergezet en toenmalig burgemeester Wallage kwam hoogstpersoonlijk langs. Zie foto boven.

Het waren gezellige en sfeervolle bijeenkomsten op ons aller plein..
Maar het eindoordeel van deze blogger is hard: het heeft het plein verder allemaal niks gebracht.

Plein Oost is momenteel doodser en saaier dan ooit tevoren. Innersdijk weg (zal het verpleeghuis ooit terugkomen?), de Wegwijzer loopt leeg en het pand waar de videotheek in heeft gezeten staat al tijden leeg.

Het wachten is op zomerse dagen waarop kinderen met de fonteintjes kunnen spelen.

Geen opmerkingen: