donderdag 31 maart 2016

MAANDAGOCHTEND (271)De bushalte-palen bij Winkelcentrum Beijum zijn afgedekt, vanaf 07.00 uur vanochtend rijden er geen bussen  meer langs. En dat doen ze ruim een maand niet. Tot en met 13 mei om precies te zijn. Foto is afgelopen vrijdagmiddag gemaakt. Wat staat hier te gebeuren? Zie nog eens dit bericht.

De omgeving zal worden aangepast aan de tand des tijds. Dat in positieve zin, moeders met wandelwagens en rolstoelers moeten gemakkelijk de bus in kunnen rollen, de stoepen links en rechts zullen worden verhoogd.

De tand des tijds. Daar zit een tijdslijn in. Van geschiedenis naar heden. En verder de toekomst in. Zie foto links. Moet dit historische stuk Beijum op de schop om een nieuwe speelplek- en ontmoetingsplek te creëren? Richting toekomst? Sociale Long Beijum!?

Ondergetekende twitterde afgelopen zaterdag, en hij keilde daarmee dit bericht aan:
Bij de Boerderijum te #Beijum is al een speelplek en ontmoetingsplek....waarom nou n nieuwe dure speelplek erbij?
De locatiemanager van De Zijlen en Boerderijum, alsmede Stichting De Zijlen retweetten het bericht. En dat deden ze vast niet zomaar. Heeft Sociale Long Beijum goed huiswerk verricht? Waarschijnlijk niet.

Hoezo 'zomaar' in deze omgeving willen ingrijpen? Het gebied schijnt archeologisch beschermd te zijn. En vlakbij in de buurt schijnt een middeleeuws graf te liggen. Beijumer Han Borg: "We gaan hier de doden toch wel met rust laten?"

Maar ook, beste mensen van Sociale Long, Boerderijum en Stichting De Zijlen zijn al jaren bezig om het amper vijfentwintig meter verderop en links liggende (nog steeds linker afbeelding) ontmoetings- én speelplek Boerderijum op de kaart te zetten. Ruim tien jaar geleden gaven duizenden Beijumers hun handtekening voor herbouw van de Boerderij (werd Boerderijum). Voor een centrale ontmoetingsplek en speelplek in het hart van Beijum. Moet het wiel hier soms opnieuw worden uitgevonden? Waarom als jongste beweging in Beijum niet respectvol inhaken op reeds bestaande structuren en instellingen in Beijum? Mag het aub wat nederiger? Hebben jullie al overleg gevoerd met alle instellingen die al jaren in het Trefpunt gehuisvest zijn? Respect...., verbindingen leggen...., dat zijn toch kernwaarden van Sociale Long?

De Beijumblogger vermand zich verder op deze maandagochtend, niet zo negatief doen over Sociale Long Beijum. Ze bedoelen het goed. Alleen nog even naïviteit en dromerigheid afleggen en tot de realiteit komen. Moet lukken toch, dames? Heren?

Morgen precies een jaar geleden werd een extra toegang tot project Boerderijum gerealiseerd. Zie nog eens dit bericht. Op 22 februari dit jaar en zie foto rechts beneden, daarbij werd de extra toegang omgedoopt tot Irma Zijlstra-bruggetje, zie  dit bericht.

Het is voorjaar. Oud en jonger Beijum zien we ook op benedenste afbeelding. Hoek Beijumerweg/Grevingaheerd. De (tand des) tijd gaat maar door en door. Lammetjes worden (ge)schapen.....

Een prettige nieuwe week toegewenst. Iedereen wordt  ouder. De Beijumblogger wordt deze week zestig jaar (mien God!), maar hij voelt zich jonger dan ooit. Zie profiel weergeven, links beneden op Beijumnieuws. Nait soezen. Veel jeugdigheid en gezondheid voor iedereen toegewenst!

Geen opmerkingen: