vrijdag 11 maart 2016

RICARDO MAAKT LEKKERE SOEP IN DE KLEIHORN


"Wat een lekkere soep heb je gemaakt Ricardo." Dank je wel voor het compliment, maar ik val maar in vandaag."

Bescheidenheid siert nog altijd de mens. Dinsdagochtend verspreidde Ricardo Mulder, foto rechts, het bericht dat er soep met broodjes kon worden genuttigd in buurtcentrum de Kleihorn.

Einde winter, gammel, guur weer, even die kant op. Vooral als er lekkere warme soep staat te wachten. De blogger heeft goede ervaring met de 'ontmoetingssoep' die in november werd opgediend, zie nog eens dit bericht

Ricardo is een bekend persoon binnen de Buurthuizen in Beijum, hij heeft een baantje via Werkpro  en je kunt hem in de Kleihorn, het Heerdenhoes en in het Trefpunt aantreffen. Zie foto boven, wat een klasse-soepschotel werd de blogger voorgeschoteld. Wat ligt er naast de soep op de bar? Het zal geen toeval zijn, Ricardo is pr-man (Twitter, Facebook) van SamenloopVoor Hoop Groningen/Beijum.

De soep ging er goed in. Heer Ricardo stond in de keuken, aanwezige dames in de zaal genoten van de soep. Grapjes over Vrouwendag, want dat was het, gingen over en weer tussen enerzijds de dames en anderzijds de chef-kok en blogger.

Beijum kent veel ontmoetingsgroepjes op het ogenblik. Bij Bosshardt van het Leger des Heils, in voormalig Amkemakoepel. Breiclubje in de Bron. Soep-bijeenkomst in het Heerdenhoes en in de Kleihorn. Koffie in Grand Café Beijum. WIJ-Beijum. En dan is er ook nog een brei- en haakclubje in de Kleihorn...., aansluitend op de soepbijeenkomst op de dinsdag (13.00 uur).
De prijs van een beste kom soep en twee stukken brood? Maar een euro...

Geen opmerkingen: