vrijdag 18 maart 2016

MISTERIEUZE STEENTJES IN HET GROENE HART VAN BEIJUM


Je kunt je als Beijumblogger al teveel in de kop halen, maar het is zo langzamerhand geen toeval meer. Er leek en er lijkt een patroon in te zitten. Wat zou het toch betekenen dat er zo veel kapot gelagen stenen in het natuurpark dat dwars door Beijum loopt op de klei liggen?

Zou iemand grote stenen in gruzelementen slaan om een of andere doel te willen bewerkstelligen? Is het de bedoeling dat de tot gruzelementen geslagen stenen planten en bomen stevigheid moeten bieden in deze natte en drassige tijden?

Zie de foto's.
Eerst boven. We zien het hek dat de schooltuinen afschermt. Wat zijn dat voor keutel-steentjes? Waarom ligt dat daar op een hoopje?
Foto links idem dito. Het ligt op een paar meter afstand, dezelfde stenen-soort en net zo als op genoemde bovenste afbeelding liggen de steentjes als keutels bij elkaar.

Foto rechts dan. We zien een halve 'gewone' tegel waarin kleine steentjes verwerkt zitten. Zal dat de methode zijn? Sla er met een hamer op en je hebt een berg keutel-steentjes?

Op de afbeelding linksonder zien we wederom een berg steentjes liggen. Ook weer vlakbij de boven genoemde plekken.

Het kan allemaal toeval zijn. Maar zie foto helemaal beneden, ook weer binnen en straal van vijftien meter gemaakt. Is daar een baksteen kapot geslagen?

Feiten zijn lastig te achterhalen. En wellicht is het puur toeval en stelt het allemaal niks voor.

Is het neo-stenen tijdperk in Beijum soms aangebroken?


1 opmerking:

Anoniem zei

Zouden dit graven zijn van dode huisdieren ?
Een hamster misschien ?