zaterdag 5 maart 2016

ADVERTENTIE BORD AH DOET HET NOG STEEDS GOED


Leuk om te bemerken dat ondanks het digitale 'geweld' binnen een wijk als Beijum het simpele analoge advertentiebord in de promenade van Winkelcentrum Beijum het nog steeds goed doet.

Weggeefhoek Beijum. En Beijum voor Beijum, een soort van wijk-marktplaats. Zomaar twee Facebook-pagina's waarop Beijumers kunnen verkopen of weggeven. Ook heel apart, 'Restaurant Beijum', ook Facebook. Beijumers die een bord nasi, bami of stamppot over hebben zetten een foto van het bord op de pagina en iemand anders mag het gratis komen ophalen. Of stel je koopt twee groentepakketten voor de prijs van één en je hebt maar een pakket nodig, zet er een foto van op de Facebookpagina en het wordt door iemand die het blieft opgehaald. Krankzinnig, als zich vijf kandidaten welden (bijvoorbeeld, in elk geval meer dan een) dan gaat de gulle gever loten.
Terzijde, je vraagt je af waar de grens ligt van dit soort 'gekte.' Ik heb een halve zak chips over, wie heeft er belang bij? Er zitten nog twee glazen wijn in m'n fles, wie wil? Ik heb twee tosti's gemaakt voor mijn kind, maar hij eet er maar een op. Haalt u maar op.

Fijn dat er ook nog via papier wordt gecommuniceerd en gehandeld. Hier uw gratis advertentie, het meestal goed gevulde bord hangt naast de service-balie.

Er zijn vorige week gesprekken in de wijk begonnen i.v.m. de mogelijke herstart van een wijkkrant, waarover later meer. De postbodes brengen nog steeds kaartjes en brieven rond. In het winkelcentrum behoort het schrijven van een advertentie gelukkig nog tot de mogelijkheden.

Geen opmerkingen: