woensdag 16 maart 2016

BOOMFEESTDAG LANGS DE ZUIDWENDING TE BEIJUM


De zon scheen, er liepen vrolijke kinderen rond en er was nieuw groen gearriveerd. Tientallen kinderen van de naast de Zuidwending gelegen Calvijnschool staken samen met wethouder Joost van Keulen de handen uit de mouwen om de route langs het kanaal door Beijum een fleurig aanblik te geven.

Het zag er in januari en februari akelig uit langs het kanaal. Tientallen bomen gingen tegen de vlakte. Wat een kale aanblik. Maar de actie van vandaag maakt veel goed, als het een beetje meezit gaan de 96 nieuwe bomen die langs het gedeelte van de Froukemaheerd zijn geplant binnenkort groeien en bloeien.

Foto boven, even geen vergadering op het stadhuis maar zweten in de Beijumer klei. Joost van Keulen, 2e van links, zijn druk aan het werk.

Foto links, de kinderen van de schoolkonden de wethouder voor de graafwerkzaamheden vragen stellen. Zoals het meisje op de foto deed: wordt het nog wat met het scheiden van vuilnis. Een ander vroeg: wat is het belangrijkste wat u bereikt hebt? Zie de video voor de antwoorden.

Foto rechts, drie leerlingen onthulden met de wethouder een gedenkteken van deze memorabele boom-dag in Beijum.
Zie video beneden.


Geen opmerkingen: