donderdag 10 maart 2016

GROTE HEK VOOR CALVIJNSCHOOL-SPEELPLEIN VERDWENEN


Dat is wennen, het karakteristieke hoge hek dat sinds jaar en dag voor de Calvijnschool aan de Froukemaheerd stond is sinds eergisteren verdwenen. Het ziet er kaal uit. Ook een beetje onveilig, er loopt immers een weg voor het plein langs.

Tot een paar dagen geleden zag het er nog zo uit.

Gistermiddag liep de blogger de school binnen om te vragen waarom het hek is verdwenen. Een medewerkster: "Het hoge hek vonden we niet mooi meer, er wordt een lager hek geplaatst, het gedeelte langs de Zuidwending blijft wel even hoog, dat heeft ook met vandalisme te maken."
Het hoge hek kwam veilig over, maar het gaf ook een beetje een indruk van gesloten vesting.

Een nieuw en lager hek zal vriendelijker en opener naar de omgeving overkomen. De gereformeerde school heeft een behoorlijk leerlingenaantal, het zit boven de tweehonderd. De medewerkster: "Het schoolplein is een beetje aan de kleine kant voor zoveel kinderen."

Vorige week is de zijkant van de school aangepakt, zie nog eens dit bericht. Er zijn tegels gelegd zodat de speelmogelijkheid voor de kinderen uitgebreid lijkt.

Vanochtend kwam deze uitnodiging binnen:
18 maart open dag bij Basisschool GSB Calvijn

De Calvijnschool opent op vrijdag 18 maart haar deuren voor een breed publiek. Tijdens deze open dag krijgt u een goede indruk van de sfeer die op deze school heerst.
U kunt ook kennismaken met de leerkrachten, die elke dag hard werken om het beste uit iedere leerling te halen.

Deze school maakt deel uit van de Gereformeerde Scholenvereniging NoorderBasis,
waar – tegen de landelijke trend in – sprake is van een stijgend leerlingenaantal. Ouders die voor hun kind een school zoeken met een veilig klimaat, goede onderwijsresultaten en een Christelijke identiteit, moeten zeker langskomen op de open dag van GBS Calvijn.

U bent van harte welkom op vrijdag 18 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur bij de Calvijnschool!


Geen opmerkingen: