woensdag 16 maart 2016

NOG EVEN BOOMFEESTDAG BEIJUM
 Zie ze daar staan, foto boven. Terecht dat ze even op een verhoging zijn gaan staan en zichzelf in het zonnetje hebben gezet. Zij deden immers het zware werk door de boompjes met kluit en al in de gereedstaande gaten langs de Zuidwending te zetten.

En zie de dames en heren volwassenen links op de foto. Gezellig kletsen terwijl de kinderen zich in het zweet aan het jagen waren tijdens boomfeestdag. Zie onderste afbeeldingen. Er moest zwaar geploeterd worden om de kluiten van de nieuwe boompjes onder de zware klei te krijgen.


Boomfeestdag Beijum was een groot succes. Foto links beneden, twee dames, Belgische stagiaires, van OOG-Tv waren ook present, vast en zeker volgt vanavond een video-impressie op de enige stadszender van Groningen. Op de site staat:De leerlingen van GBS Calvijnschool aan de Froukemaheerd vierden woensdag de 60e Nationale Boomfeestdag. Dat deden ze door 96 bomen te planten naast hun school aan de Zuidwending. De kinderen waren erg enthousiast over deze Boomfeestdag.
De leerlingen hechten veel belang aan bomen en natuur. Toch vinden ze het geen makkelijke opdracht. Na het harde werken, werden de leerlingen beloond met een drankje en een hapje.  
Boomfeestdag. Wat vertelt Wikipedia hierover?
De Nationale Boomfeestdag (tot 1980 ook Boomplantdag genoemd) wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart (ofwel nabij de eerste dag van de lente. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer), en in 1980 is voortgezet door de Stichting Nationale Boomfeestdag.
Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel van het laten planten van een eigen boom. De Stichting streeft ernaar dat ieder kind tijdens zijn of haar lagereschooltijd minimaal één keer een eigen boom plant.
In 2007 bestond de Nationale Boomfeestdag 50 jaar in Nederland en dat werd gevierd met jubileumactiviteiten. Ook in andere landen wordt aan (nationale) boomplant of -feestdagen gedaan.


Geen opmerkingen: