maandag 14 maart 2016

POEZEN IN BEIJUM (7)


Ze beginnen weer om elkaar heen te lopen en elkaar te beloeren. De dames gaan op hun rug liggen krioelen en de heren sluipen er omheen. Eventueel klaar om toe te happen.

Het voorjaar is begonnen en de dames en heren poezen/katten struinen weer door Beijum op zoek naar lust. Laten we het maar geen liefde noemen.

De blogger weet niet of het exemplaar dat we op de foto zien van het mannelijk dan wel het vrouwelijk geslacht is. Beneden hem of haar liepen twee andere poes-katachtigen rond.

Het doel was duidelijk, jankende geluiden voortbrengen, op de rug gaan liggen en uitdagen.

Het kan zijn dat we een dame op de foto zien die nog geen zin heeft in het gedoe. Het kan ook een mannetje zijn die zich eerst goed oriënteert en geduldig op het lekkerste hapje zit te wachten.

Zes jaar geleden werd een amusant filmpje op Beijumnieuws gepubliceerd waarop een dame en heer elkaar langdurig het hof maakten. Zie nog eens hier. De foto erbij, rechts, had ook vandaag kunnen worden gemaakt.

6 opmerkingen:

Ria zei

En een hérrie dat ze 's nachts maken! Niet normaal.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind poezen/katten mooi en fotografeer ze ook graag in Beijum, maar liefst heb ik ze toch 'geholpen', zodat ze op mooie lentenachten niet hun lusten achterna hoeven te gaan, die resulteren in een hoop geëmmer en oorverdovend geschreeuw.

Simone zei

Ik ben het helemaal eens met Ria, ik hou ook van katten, heb er zelf 2. Maar laat ze alsjeblieft "helpen". Het geschreeuw valt hier wel mee, maar de katerpis...... verschrikkelijk!

Anoniem zei

Idd mee eens. Laten helpen! Er woont bij ons een katje in de buurt en die hoor ik de hele dag en avond schreeuwen. Drie straten verderop kun je haar nog horen!! Vind dat nogal zielig...

Han zei

Ja, het scheelt een hoop lawaai als de poezen en katers 'geholpen' zijn. Deden wij met onze poezen ook altijd....en voor de vrouwtjes is het best een zware ingreep - bij de heren gaat het een stukje gemakkelijker, naar het schijnt. Brrrrrr

Anoniem zei

Serieuze vraag, als mensen zijn 'geholpen' kunnen ze nog steeds gillen van geilheid en klaarkomen. Waarom zijn 'geholpen'katten en poesen stiler?

Ria zei

Mensen worden anders geholpen dan dieren. Bij de mens worden er leidingen doorgesneden, om het zo maar te zeggen. De attributen blijven verder aanwezig, hormonen blijven dus ook.

Bij dieren worden (ook) de hormoonproducerende attributen verwijderd. Hierdoor worden bijvoorbeeld mannetjeshonden rustiger en minder agressief. De lusten verdwijnen ook.

Zo heb ik het ooit geleerd, Anoniem :-)
Als iemand het beter weet of aanvullingen heeft, is het natuurlijk fijn te lezen.

Het lijkt me nu vooral frustrerend voor die paar niet geholpen katten en poezen, die schreeuwen om aandacht, maar voornamelijk totaal ongeïnteresseerde soortgenoten om zich heen zien.