donderdag 10 maart 2016

AARDBEVINGSSCHADE IN BEIJUM (10)

Nieuwe stenen en metsel- en voegwerk

Deze tegel is vervangen
"We hebben de claim voor 4000 euro vermeerderingsschade ingediend, maar tot nu toe hebben we geen toezegging gekregen. We zouden binnen vier weken bericht krijgen, maar het enige bericht dat we hebben gekregen was dat het een beetje langer gaat duren."

Zal de aardbevingspot al op zijn? Vroegen Jan Fré Boven en ondergetekende zich eergisteren af toen het echtpaar uit de Menkemaheerd waar een bezoek aan werd afgelegd dit vertelde. Vanwaar deze aarzeling om het afgesproken bedrag voor een door een aardbeving beschadigd en hersteld huis toe te kennen?

Op 30 september 2014 zat de vrouw des huizes op bed om bepaalde dingen uit te zoeken en te ordenen. "Het hele bed wiebelde heen en weer." En weer het 'vrachtwagengevoel' dat meer Beijumers in deze lopende serie te berde brachten: "Het leek alsof er een vrachtauto door de straat denderde en ergens tegen aan botste, wat een knal." Het echtpaar liep de straat op waar meer mensen zich verzamelden om de ervaring van de aardbeving te delen. "Wij ontdekten al gauw dat een scheurtje boven het raam groter is geworden en ook was een stuk wand en een tegel in de wc gescheurd. Via de NAM en Arcades kwam iemand de schade opnemen. Die deed niet moeilijk, hij controleerde het hele huis, maakte foto's en nam een schaderapport op. De schade was uiteindelijk ongeveer 3000 euro."

Jan Fré Boven en ondergetekende zijn Groningers van geboorte en een gezonde portie achterdocht zit er goed in. Het kan ermee te maken hebben dat beiden het een fors bedrag vinden voor een paar stenen, wat freeswerk en vervolgens een beetje metsel- en voegwerk. Op de rechter foto wijst mevrouw de vervangen tegel aan: "Gelukkig hadden we nog wat reserve tegels, anders hadden ze de hele bovenrand moeten vervangen."

Twee werknemers waren ruim twee dagen bezig met wat frees-, metsel- en voegwerk. Kosten 3000 euro.
Wat gaan jullie doen als de 4000 euro schadevermeerdering toch wordt uitbetaald? "Dan laten we zonnecollectoren op het dak zetten."

Verderop in de Menkemaheerd baalt een bewoner van het feit dat de schade aan zijn huis niet erkend is (wellicht volgende week meer hierover). Het doet denken aan de twee geportretteerden uit de Jensemaheerd, zie laatste en voorlaatste aflevering. Waarom bij de een wel en bij de ander niet schade toekennen? Is er misschien sprake van willekeur?

Zomaar twee vragen rond het mistige Groninger thema aardbevingen door gaswinning. Nog een vraag, zijn er meer lezers die zitten te wachten op toekenning van vermeerderingsschade?
Beijumnieuws@ziggo.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering


Geachte heer/mevrouw,
 
U heeft tussen 18 december 2015 en 1 februari 2016 een aanvraag bij ons ingediend voor de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering.
 
Op 18 december 2015 is de regeling verruimd. Dit heeft gevolgen voor de afhandeling van uw aanvraag. Totdat er vanuit het Ministerie van Economische Zaken meer duidelijkheid is over het budget en de regeling zijn wij genoodzaakt om de behandeltermijn van uw aanvraag te verlengen.
 
Wij begrijpen dat het heel vervelend voor u is en doen ons uiterste best om u tijdig en juist te informeren. Helaas moeten ook wij afwachten wat het Ministerie van Economische Zaken nu beslist en op welke termijn er meer bekend is over de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering. Wij verwachten hier uiterlijk rond de voorjaarsnota* meer duidelijkheid over te krijgen.
 
Zodra er meer duidelijk is zullen wij direct contact met u opnemen. Wij adviseren u om onze website en Twitter (@HetSNN) in de gaten te houden.
  
Deze e-mail meer dan één keer ontvangen?
Indien u deze e-mail vaker dan één keer heeft ontvangen, betekent dit dat u bij ons in deze periode meerdere aanvragen heeft ingediend. U ontvangt voor iedere aanvraag afzonderlijk een e-mail.
 
Contact
Heeft u vragen over de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering of het behandelproces? Kijk op www.snn.eu/waardevermeerdering, stuur een e-mail naar waardevermeerdering@snn.eu of neem  telefonisch contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer(050) 5224924 op werkdagen van 8:30-17:00 uur.


Met vriendelijke groet,
 
SNN,
namens deze,
 
                             
Henk Emmens
Hoofd Dienstverlening SNN
 
 *De Voorjaarsnota geeft een tussentijds overzicht van het lopende begrotingsjaar en wordt jaarlijks voor 1 juni door de Minister van Financiën aan de Eerste en Tweede Kamer aangeboden.This email was sent tobertmeijeringh@ziggo.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Samenwerkingsverband Noord-Nederland · Leonard Springerlaan 15 · Postbus 779 · Groningen, Groningen 9700 AT · Netherlands 

Jan Fré Boven zei

Als mensen anoniem reageren, moeten ze wel opletten dat ze niet alles uit een mail mee kopiëren naar een reactie, beste ............

Met betrekking tot de waardevermeerderingsregeling heeft men gisteren of eergisteren in de Tweede Kamer weer gesproken. Ik zo niet nagaan of er afspraken zijn gemaakt en of die na te komen zijn.