maandag 6 februari 2023

BLEIJUMNIEUWS (45)


Ze zijn een teken van beschaving. En van rijkdom. Er zijn landen in de wereld waar ze je verbaast en vol ongeloof aankijken als je verteld dat er in Nederland dierenambulances rondrijden die gewonde dieren ophalen voor verzorging.

Reken maar niet dat ze rijden in arme landen. Mensen gaan immers voor dieren en hongersnood is belangrijker dan een gewond dier.

Toch zijn ze wel internationaal aanwezig. Via Wiki dierenambulance
In BelgiĆ« bestaan dierenambulances. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten rijden pet ambulances of animal ambulances en in Frankrijk is er de taxi animalier. Vaak zijn deze commercieel en worden ze door professionals beheerd. Doorgaans dienen ze vooral om zieke dieren van huis naar een dierenarts te transporteren. Soms zijn ze voorzien van medische apparatuur zodat behandelingen in de wagen kunnen plaatsvinden.

Ook in andere landen zijn dierenambulances, maar dat zijn veelal commerciĆ«le, regionale organisaties die alleen uitrukken voor huisdieren en vee. De Nederlandse dierenambulance helpt als een van de weinige structureel alle dieren. Dus ook deze zwaan, die in de stad op zo’n irritante menselijke constructie is gestuit.
Een Nederlandse vinding is de dierenambulance niet. De Fransen richtten in 1914 het internationale L’Etoile Rouge (‘De Rode Ster’) op, om gewonde paarden af te voeren van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Dat ging veelal met handkarren. Van ambulances als deze konden ze alleen maar dromen.

En de Dierenambulance in Polen krijgt wel eens aparte meldingen

Foto, we zitten hier ook goed wat betreft dierenwelzijn. Als er een eend is doodgereden komen ze
In Beijum zitten we extra goed, er wonen hier twee raadsleden van de Partij voor de Dieren, lees hier

Dierenmishandeling is een gruwel. Goede zorg rond dierenwelzijn is om bleijum van te worden.

Geen opmerkingen: