vrijdag 17 februari 2023

AL EEN DECENNIUM GEEN LOTUSHEERD MEER

 Tot ongeveer het jaar 2012 hadden we in Beijum een paranormale vereniging genaamd de Lotusheerd.

Voorzitter was destijds Saskia Smid, een Beijumse die zich de laatste jaren om onbekende redenen heeft teruggetrokken uit de Beijumer paranormale wereld.

Om de zoveel tijd, meestal een keer per maand, gaf de Lotusheerd een thema-avond in het vroegere buurtcentrum Heerdenhoes aan de Isebrandtsheerd. Tegenwoordig zit dit buurtcentrum in het Melsemagebouw bij Plein Oost.

Over droomkaarten of over handlezen

Over een heksenavond, of over ontmoet je gids, over nummerologie, een spirituele avond in combinatie met NLP

Het houdt maar niet op, een avond contact zoeken met engelen.

Problemen met uw huisdier?

Leuk, zal een deel van de lezers vinden. Zweverig en nietszeggend, aldus vast een ander deel. Deze blogger vond dat er interessante bijeenkomsten werden georganiseerd, hoe wonderlijk ze voor de buitenwereld ook over konden komen.

Voormalig voorzitter Saskia Smid had tot bijna twee jaar geleden een column op Beijumnieuws genaamd Verhalen van Sassefras

Om onduidelijke reden stopte ze daar mee, iets wat met een goede communicatie natuurlijk all in the game is. 

Een aantal jaren geleden kreeg ze bezoek van Marjolein Rover. Veertien jaar geleden zocht Saskia een politieman

In 2011 bezocht deze blogger een beurs van de Lotusheerd. Een paranormale dame gaf hem een consult en de blogger filmde dat. Zie video beneden.

De paranormale wereld in het nuchtere Beijum is al tien jaar dood. Een nieuwe vereniging lijkt er niet van te komen.

Paranormaal of paranormaliteit betekent bovennatuurlijk, omdat het niet wetenschappelijk verklaard kan worden, of bovenzintuiglijk, omdat het niet met de normale zintuigen waargenomen zou kunnen worden (het voorvoegsel para betekent 'naast' of 'voorbij'). Wetenschappers staan in het algemeen sceptisch tegenover dergelijke beweringen. Voorbeelden van paranormale fenomenen zijn telepathie, ufo's en spoken.
De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Dergelijk onderzoek vindt bijvoorbeeld plaats op het Paranormaal Instituut (P.I.) te Utrecht. Een wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake.

Iemand die regelmatig gebruik maakt van paranormale waarneming wordt in het westen een medium of paragnost genoemd. Omdat het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is, is het niet mogelijk de betrouwbaarheid van een medium of paragnost objectief vast te stellen. Mensen die zich tot mediums of paragnosten wenden voor advies doen dit doorgaans in goed vertrouwen, vaak als aanvulling op- of als alternatief voor medisch advies. Er bestaat enige controverse aangaande paranormale dienstverlening, omdat hier - anders dan in medische disciplines - geen wettelijke richtlijnen van toepassing zijn, terwijl
 vanuit de paranormale waarneming soms wel een medische indicatie wordt geclaimd. Wiki/Paranormaal

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben op zoek naar een betrouwbaar iemand die een keer een reading zou willen doen. Mocht er iemand zijn die echt betrouwbaar is en geen misbruik maakt dan zou ik graag eens wat namen horen of mensen die dit willen doen...

Anoniem zei

Daan Akkerman kost wat, maar hij is de beste paragnost van noordnederland. En hij leest als de beste.

Anoniem zei

Mensen die 'readings' doen zijn per definitie niet betrouwbaar.