donderdag 2 februari 2023

DIE VLAG HANGT NIET GOED (Isebrandts-Holmsterheerd)
Draai die vlag nou eindelijk een keer een kwartslag, denkt deze blogger al tijden als hij de verkeerd opgehangen vlag in de bocht van de wijkring ter hoogte van de Isebrandtsheerd ontwaard.

Zie foto boven, het ding hangt er al zeker ruim een half jaar. Half Beijum die vanuit kruispunt Beijum Zuid de wijk inrijdt wordt met de foutief opgehangen vlag geconfronteerd.

De Franse vlag is bleu blanc et rouge, blauw, wit rood. Maar de kleuren liggen niet maar staan rechtop.
Wie legt dat de eigenaar van de verkeerd om opgehangen vlag even uit? Beetje internationaal inzicht zou niet slecht zijn.

Lokale inzicht ook niet, de bouw van Beijum had ca 45 jaar nooit kunnen geschieden als er destijds geen boeren met boerenbedrijven waren opgekocht...ja, waar tegenwoordig de wijk Beijum ligt... Even je boerenverstand gebruiken, vlaggenman of vrouw....

Deze blogger liep eergisteren door de straat die we op nog steeds bovenstaande foto zien richting Holmsterheerd.
Foto links, waar kennen we dit ook nog maar van? Rond de boom....worteldruk

Foto rechts, mooi stukje Beijum. Ruim dertien jaar geleden ging deze blogger op fietse met camera (video) door de Isebrandts- en Holmsterheerd.

Foto beneden, iemand een sleutel verloren? Wellicht hangt ie er nog...
Gisteren in het nieuws, de verkeerd opgehangen vlaggen inspireren het CDA...

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Omgekeerde_vlag

Johan Fehrmann zei

Het is niet de bedoeling dat de eigenaren van de vlag hier publiekelijk worden uitgescholden. Alleen reacties zonder gescheld worden doorgelaten.

Kees Huizenga zei

De link naar het CDA werkt helaas niet.

Dit is de NOS-link van gisteren:

https://nos.nl/artikel/2462158-omgekeerde-vlaggen-zetten-cda-aan-tot-zoektocht-naar-onvrede


Omgekeerde Nederlandse vlaggen, als symbolen van protest, die aanleiding kunnen geven tot het afscheid van het neoliberalisme in Nederland?

Die boze boeren komen juist op voor de vrijheid van hun eigen erf!

Anoniem zei

Ja vreselijk had het vanmiddag ook weer per ongeluk, sinds die vlag daar hangt kijk ik altijd express de andere kant op als ik daarlangs rij want ik wil dat niet!! op mijn netvlies maar vandaag vergat ik dat en ja hoor, mijn dag weer naar de gallemiezen bah. Is de burgemeester hier al van op de hoogte eigenlijk? Straks hangt ie daar over een half jaar nog! Straks neemt iemand het recht in eigen hand en steekt de vlag in brand of nog erger! Doe iets!!
Als iedereen in de buurt nou zoveel mogelijk Oekraine vlaggen ophangt, zou dat helpen denk je?