vrijdag 24 februari 2023

DE SMELTKROES WIL VERKASSEN

"Wij trekken ons terug van dit Smeltkroes Beijum project omdat wij merken dat wij toch andere doelstellingen hebben dan hier mogelijk wordt gemaakt."

Het komt voor deze blogger als een donderslag bij heldere hemel. Aan het begin van de week nog een lovend stukje in de wijkkrant over de mooie samenwerking in de Kringloop, waar ook de Smeltkroes is gehuisvest, eind van de week, vandaag, komt het bericht binnen dat de Smeltkroes andere ruimte zoekt. Zie afbeelding.

Het is allemaal pril en deze blogger kan en wil er niet over oordelen. De dames zullen hun redenen hebben. Al verbaast het eerlijk gezegd wel.
Onderstaande werd opgestuurd: 

Hallo bezoekers van onze initiatieven binnen Smeltkroes Beijum, Wij hebben 23/02 besloten dat de initiatieven Ons gouden hart, Stekzilla, Groningse maatjes, Ryclepunt Smelt, en Miss-Baksel Beijum niet doorgaan in Smeltkroes Beijum. Wij trekken ons terug van dit Smeltkroes Beijum project omdat wij merken dat wij toch andere doelstellingen hebben dan hier mogelijk wordt gemaakt. Omdat er momenteel helaas nog geen nieuw gebouw is stoppen wij dus voorlopig met onze initiatieven. Het was een enorm lastig besluit, waar lang over na gedacht is. Helaas is dit voor ons de enige uitkomst. Jullie horen natuurlijk alle updates in de toekomst. Voor nu is dit het enige dat we kunnen mededelen. Wij zijn vandaag bezig met opruimen en organiseren morgen een rommelmarkt. Het geld dat opgehaald wordt stroomt vanzelfsprekend terug in de initiatieven, die zeker niet van plan zijn volledig te stoppen. Ook ons gouden hart is geopend voor klanten om nog een keer te winkelen voor wij tijdelijk stoppen. Wij hopen enorm op een andere plek en natuurlijk dat jullie ons blijven steunen, we hebben de liefde en steun van de buurt keihard nodig. Liefs en tot ziens, Lizzy, Yvonne, Consuela, Nienke, en Maggy

(Bijna een jaar geleden maakte ondergetekende een video over dit toen nog prille wijkinitiatief, zie beneden. Morgen is er een rommelmarkt.)

Update 20.00 uur. Het heeft klaarblijkelijk met macht te maken. We pakken onze macht terug.
Als iemand een tip heeft wat voor ons gevolg stappen kunnen zijn, stuur mij gerust een privé bericht of mail naar Smeltkroesbeijum@gmail.com.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een vaag verhaal.
Er wordt ergens omheen gedraaid.

Kees Huizenga zei

Kan de Smeltkroes verhuizen naar De Wegwijzer aan de Ypemaheerd? Dit gebouw staat ten dele leeg.

Ik begrijp niets van dit dubbelzinnig verhaal.

Beviel de ruimtelijke samenwerking met de Kringloopwinkel van WerkPro niet? Of waren er persoonlijke fricties?

Graag meer uitleg.


Waarom morgen een rommelmarkt houden als er een herstart kan komen van dit sociaal initiatief? De gemeente heeft fors in dit project geïnvesteerd.

Citaat:

"Wij zijn vandaag bezig met opruimen en organiseren morgen een rommelmarkt. Het geld dat opgehaald wordt stroomt vanzelfsprekend terug in de initiatieven, die zeker niet van plan zijn volledig te stoppen."

Anoniem zei

De betreffende dames zijn hardwerkende bewoners. Vrijwilligers.

Zonde dat zo een initiatief waar een groot publiek zich gehoord voelde om zeep geholpen wordt door bepaalde organisaties, maar om mensen met zo een pure bedoeling nu zo onder druk te zetten is nergens voor nodig.

In mijn opinie, door de woorden heen lezend, hebben deze dames dit ook zeer zeker niet voorzien.

Anoniem zei

Waar zijn de wijkopbouwwerkers en wijkondersteuners in dit verhaal?
Heel jammer dat Smeltkroes Beijum zich gedwongen voelt nu te stoppen. Ik hoop dat ze een doorstart kunnen maken, want dat verdienen ze met hun prachtige initiatieven!

Johan Fehrmann zei

Geen reacties meer svp.