dinsdag 7 februari 2023

GERECHIGHEID, EXPLOSIEVEROORZAKERS WIBENAFLAT VIJF JAAR DE BAK IN

De explosie haalde het landelijke nieuws

1 mei 2020.

Hoe haal je het in je harsens om vanuit een flatgebouw te gaan handelen in explosieven..

Het OM verdacht de daders van het voorbereiden van plofkraken

De Wibena-flat.

De heren zijn veroordeeld. En buurman Wesley Pechler, tevens raadslid van de Partij voor de Dieren, is verheugd over de veroordeling. Een verdere stap in het verwerken van het trauma...:

Gerechtigheid! Mijn directe buren die 2.5 jaar geleden met een enorme explosie hun woning opbliezen en daarmee vier andere woningen onbewoonbaar maakten, zijn vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 5 jaar celstraf.
In een fucking flatje van 40 m2 explosieven voor plofkraken maken en bewaren. Zo onbestaanbaar dom en asociaal. En er na de explosie nog over liegen ook, waardoor wij er nóg een nacht sliepen met gevaar voor eigen leven. Een dag later kwam de EOD en die was een volle dag (!) bezig met het opruimen van alle TATP.
Ik woon bij de witte pijl. Maar niet lang meer - over drie weken gaat het sociaal plan en de urgentie in, en kan ik op zoek naar een fijne woning met een tuintje voor Boy. Met deze uitspraak van het gerechtshof kan ik het trauma nog beter een plekje geven. Hopelijk kunnen de andere buren van toen, waarvan meer dan de helft is verhuisd omdat ze het niet meer trokken, dat ook.

JF, de flat zal binnen een jaar worden afgebroken

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Je bedoelt 1 mei 2020.