woensdag 1 februari 2023

COLUMN UIT LEWENBORG (273)

 Tijd is..

Onvervangbaar, gaat te snel, om soms even bij stil te staan, soms drukkend. Zo kan ik nog wel even doorgaan!

Tijd, we kennen het vast allemaal wel, tijdgebrek. De dagen vliegen voorbij, ook al sta je in de ochtend vroeg op. Meestal heb ik m’n dagplanning al klaar de avond van te voren, waarmee ik dan toch een soort druk op de tijd leg. Ergens gaat het altijd mis, tijdnood. In mijn geval zijn er vele factoren die er tussen mijn eigen planning in komen te staan, dan moet je hier of daar wat aanpassen en dan nog heb je te weinig tijd om nog even snel dit of dat te doen. Kijk een wasmachine draait wel door als ik er niet ben, net als de vaatwasser, maar even de kamer half stofzuigen om dan weg te moeten, heeft geen enkele nut. De haren van de dieren liggen dan toch weer overal. Even snel een wc poetsen wil nog wel, een column tikken is soms even lastig. 

Ik was er alweer twee weken niet en baal daar dan van als een stekker. Vaak wil ik in het voren schrijven, wat er echter ook bij blijft. Ja, de tijd hé. Werkelijk waar, het is bijna elke dag, vliegen van hot naar her. 

Nu is mijn hondje weer ernstig ziek, een darminfectie, ze hield me bijna twee nachten wakker, waarbij ik kots en poep opruimdienst had. Het arme dier heeft nog pijn ook, en hoe kan ik dan wat doen als ze maar ligt te kreunen en steunen. Mijn hoofd wil dan gewoon niet nadenken, neem daar de vermoeidheid bij en je functioneert op de automatische piloot en verder telt er niets dan alleen zij, de kat en ik. Naar de dierenarts geweest al twee keer en een prikje tegen misselijkheid gekregen. Een potje mee met zo’n houten lepel geval, waarmee ik even lekker mag kleien in haar stront wat ik dan in het potje moet prutsen en dat tot donderdag om dan van dat mengsel een uitslag te kunnen krijgen wat het dan toch kan zijn, wat haar zó ziek maakt…

En weet je wat het gekke is, tijd is ook bruikbaar. Ze ligt nu in diepe slaap en ik was aan het denken waar ik het deze week eens over zou hebben. Nou ja, niet moeilijk deze keer… dat blijkt wel weer. Ik heb wel verschillende onderwerpen in de ‘tik’ gelukkig. Dus wie weet komt er volgende week weer wat normaals onder mijn vingers vandaan gerold.

Het blijft heerlijk om elke week te moeten tikken, als ik dit niet zou hebben dan komt er waarschijnlijk ook niet een tweede boek. Die ligt namelijk compleet op z’n gat. Mijn hoofd staat er niet naar en de tijd ontbreekt.

Al tikkend voor mijn pc, zie ik dat ik nog maar een kwartiertje heb, voordat ik weer de deur uit moet. Soms is tijd ook dwingend, ik kan het even niet veranderen. Prioriteiten stellen is een dingetje. Zie mijn agenda al vol staan met; prio 1, prio 2, prio 3 ect…

Niet mijn hobby.

Soms moet je de tijd nemen om te ontspannen…

Het beste moment om te ontspannen is,

als je het er te druk voor hebt.

Deze spreuk/tekst is zelfbedacht en met canva tot een foto gebracht.

PS: de doelstelling voor dit jaar uit mijn vorige column is deze weken even naar de maan.

2023©Vlindertje73

Geen opmerkingen: