zaterdag 18 februari 2023

ONDERTUSSEN OP EN ROND PLEIN OOST
We zijn er al jaren mee bezig, hoe maken we Plein Oost prettig, leefbaar en veilig?

Deze blogger zal alle links hierover niet plaatsen, teveel. Over fonteintjes, de Wegwijzer die feestelijk werd geopend en momenteel bijna verpieterd, Plein Fijn-bijeenkomsten, kunstwerken langs het naast gelegen Innersdijk-terrein, beschilderde betonblokken, een speelveldje dat kwam, een speeltoestel dat werd vernieuwd, braderie├źn houden, een matig bezochte Bruisend Beijum, zware bakken met plantjes, kinderspeelmiddagen, stoepkrijten......noem maar op.

Drie maanden geleden werd begonnen met de aanleg van een dwarsdoorgang over Plein Oost.

Er werden blokken aan weerskanten van de doorgang neergelegd, een plantenperkje.

Kijk aan, afbeelding links. Plein Oost moet wel mooi worden, een mannetje was gistermiddag bezig om de ruimte tussen genoemde blokken te voegen.

Ieder zijn vak, een paar uur bezig met voegen, materiaal mee, arbeidsloon, Plein Oost mag wat kosten

Nog niet zolang geleden is er een geel bord op Plein Oost geplaatst die aangeeft dat fietsers en scooters over het nieuwe tussen pad moeten rijden. En niet rechtdoor over de zijkant van het plein richting de speelplaats voor het Melsema-gebouw.

Foto rechts, het mannetje was nog bezig, jongeman fietste over het tussenstuk van het plein, een dame nam niet de afslag en fietste naar het speelplein, (goed kijken).

Foto's beneden en boven. Er werd ongeveer een jaar geleden een wandelpad aangelegd tussen het Melsema-gebouw en het naastgelegen hek rond Innersdijk.

Er werden betonnen blokken neergelegd om het pad van fietsers en scooterrijders te ontdoen.
Die werden weer verwijderd en we konden er weer wandelen en (brom) fietsen

Maar zie, nogmaals foto's boven en beneden.
Er zijn ijzeren schagen geplaatst. Om snel verkeer af te remmen.

Maar...en deze blogger heeft het even bekeken, fietsers kunnen er nog makkelijk omheen slalommen. 

Ijzeren schagen hebben ook weer een centje gekost. Foto beneden, en de plantenbak die verkeer moet afremmen, wat niet gaat lukken, ook.

Maar dat geeft niet, Plein Oost mag wat  kosten. En dat houdt waarschijnlijk nooit op. Dat zou niet uitmaken als het plein echt prettiger, levendiger, leefbaarder en veiliger zou gaat worden.

Even wachten op mooi zonnig weer, want Plein Oost is een mooi weer plein. Als de fonteintjes weer gaan spuiten...

1 opmerking:

Anoniem zei

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Ga eens in dorp kijken hoe men het daar gezellig maakt met mooie siervolle straatlantaarns, mooie bomen, enz enz... Ipv het bijelkaar geraapt zooitje.