dinsdag 21 februari 2023

DRIE KEER EEN REGENBOOGVLAG VERNIELD IN ZES WEKEN TIJD

"En dit is de derde keer in 1,5 maand dat iemand onze regenboogvlag meent te moeten stelen of vernietigen. Het lukte dit keer niet om de vlaggenstok uit de houder te krijgen, dus hebben ze de vlag maar aangestoken.

De eerste keer vonden we hem volledig vernietigd terug in de sloot, met stok en al. De tweede keer verdween vlag+stok volledig. En nu dit.
We hebben aangifte gedaan."

Bewoonster Debbie uit de Fossemaheerd gisteren.

Deze blogger is niet zo van de grote woorden in zijn blogberichten, maar hier moet een kloothommel achter zitten. Een volslagen asociale idioot.

De Regenboogvlag, symbool van gelijkwaardigheid....niemand is ondergeschikt of minder.
Kloothommel zo langzamerhand wel.

Debbie, vertel: "De vlag hing er vanaf juli 2022, ter ere van de Gay Pride. Na de afgelopen jaarwisseling is hij helemaal kapot en verbrand teruggevonden in de sloot. De tweede is helemaal gestolen, inclusief de vlaggenstok. De derde hadden we heel goed vastgemaakt aan de houder en kregen ze niet los (was wel flink aan geprutst), dus ze konden alleen het puntje in de fik steken."

Zie afbeelding links.

En nu? "Komende woensdag komt het vierde exemplaar aan. De vernieling is altijd direct na het weekend geweest."

Hoeveel vlaggen moeten hier nog verspild worden? Blogger: nooit buigen voor intolerantie en terreur, en daar hoort het stelen en vernietigen van deze vlaggen ook toe.

Debbie via haar Facebook:
RTV Noord vond het een reden om langs te komen met een camera. Het was maar een itempje van 1,5 minuut. En radio ook nog even. Kennelijk is het nieuws. Ik baal gewoon enorm van de hatelijkheid van mensen en moet dat even flink van me afschudden. Ik vind het een heel vervelend gevoel dat iemand dit lollig vindt, er moeite voor doet om iets stuk te maken. En ik heb maar zo weinig last van homofoben. Anderen hebben veel meer last van die sneuneuzen. Ik ervaar nu slechts een flintertje meer van homofobie en andere fobie├źn. It's not nice. Ik ben boos.

Geen opmerkingen: