donderdag 17 april 2008

BINNENKORT IN DIT THEATHER

Leuk wijknieuws krijgt gelukkig steeds meer speelruimte op Beijumnieuws. Het werkt op de duur niet om als emotioneel betrokkene in een wijkvuurtje steeds op je eigen wijksite een thuiswedstrijd te spelen. Dat gaat wringen. Ik blijf niet aan de gang over net (weer)opgestapte bestuursleden te berichten. Of over marginaal bezochte ledenvergaderingen.

Met het naderen van het échte voorjaarsweer kreeg ik net een mail uit de buurt van Amsterdam. Kandidaat Groninger van het Jaar ( was het 2004 of 2005?)en ex-Beijumer, Jan Krist, gaat hier zélf een verhaal schrijven over zijn omzwervingen na het inklappen van zijn droom El Pico. Wat doet hij op het ogenblik? Hoe blikt hij terug? Gaat hij zijn kunstje, het met veel passie, liefde en respect begeleiden van daklozen en psychiatrische "patiënten", herhalen in de Randstad?
Het waren mooie beelden op "ik vertrek", Jan, zoon Duco en vrouw Saskia ontroerden in een romantisch tweeluik op tv. Het bracht alleen geen cent op. Hoe vergaat het ze op het ogenblik in de realiteit van het nuchtere en vaak koude Nederland? Is Beijum voor hem een afgesloten hoofdstuk?
Wordt verwacht. Inclusief recente foto.

Onder het stukje "Dennis" had zich weer een spammer gemeld als reactie. Tip, als een Engels of Latijns Amerikaans aandoende naam bij de berichten staat: niet openen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Deze week dinsdag of woensdag is Noha Hoijtink opgestapt als penningmeester van de BOB. Jaap van Leeuwen van de Regiokrant Groningen en beheerder van www.beijum.nl bevestigde dit hedenmiddag tegenover mij. Terwijl er volgende week donderdag 24 april een jaarvergadering is over onder anderen het financieel jaarverslag 2007 van de BOB. Zeer pikant, merkwaardig en bijzonder! Wie moet nu de vragen van de kascontrolecommissie beantwoorden?

Van de op 26 september 2007 gekozen bestuursleden van de BOB zijn opgestapt: Liesbeth Kuiper per 1 maart 2008, tweede secretaris Germen Weessies op 20 maart 2008 en penningmeester Noha Hoijtink deze week. De vraag is of de grote roerganger Wim Klein zal kunnen aanblijven als vice-voorzitter van de BOB. Vanwege 100% medische redenen.

Bij de BOB is het een snel komen en gaan van bestuursleden. Al jaren lang!