donderdag 10 april 2008

BRANDSTICHTING MONTESSORISCHOOL

Deze foto is gemaakt op de laatste zondag van maart. In een druilende regen stond daar een parasol voor (achter)de te verbouwen Montessorischool aan de Wibenaheerd. De foto is genomen omdat het een symboolfunctie verbeelde: ondanks tegenslagen gaat de zon schijnen voor deze school in Beijum. Veel inzet van ouders en schoolleiding zullen weer een "zonnige" Montessorischool-periode in luiden.
De oude school zal worden afgebroken en plaats maken voor een nieuwe, ouders, schoolleiding en niet te vergeten de kinderen hebben daar eenvoudigweg recht op.

Vandalen dachten het proces een handje te kunnen "helpen" door brand te stichten. Niet echt natuurlijk. Vandaag op de site www.dvhn.nl het volgende bericht:

Onbekenden hebben woensdagavond geprobeerd de Montessorischool aan de Wibenaheerd in Groningen in brand te steken. De daders hadden buiten, onder een raam, een bultje droog gras neergelegd en aangestoken.
De politie heeft het vuurtje geblust met een schuiblusser om te voorkomen dat het vuur doorsloeg naar het klaslokaal zelf. Er onstond forse schade, om zeker te zijn dat het vuur uit was sloeg de brandweer een gat in de muur. De politie doet onderzoek naar de brandstichting.

Geen opmerkingen: