zondag 6 april 2008

SAMEN HARDLOPEN
Voor het Kardingepark geldt een honden-aanlijnplicht. Niet dat dit altijd gebeurt maar het moet in feite wel.Zoals overal zijn hier de meningen verschillend over. Voorstanders halen het broedseizoen erbij en stellen het belang van de natuur boven die van de hondenbezitter. Tegenstanders balen van de strikte regelgeving en geven aan dat (hun) honden in de vrije natuur moeten kunnen draven en ravotten.

Het is nog niet zover als in het Hoornsemeer-gebied waar de veiligheid van de wandelaars en kinderen in het geding was. Happende en springende honden zorgden daar voor overlast. Op de foto loopt een vrouwelijke hardloper door het Kardingepark. Officieel mag dit weer niet maar het ziet er vrij onschuldig uit. De hond laat het baasje uit zou je kunnen zeggen. Het doel kan zijn dat de meerennende hond het baasje veiligheid biedt. Iets wat weer onveilig over kan komen voor fietsers en andere weggebruikers. Je blijft aan de gang zo. Persoonlijk heb ik meer last van hard scheurende brommers die vlak langs wiebelende kinderfietsjes sjesen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waar honden in de vrije natuur mogen is er geen sprake meer van een vrije natuur. Let maar eens op: daar verstomt de vogelzang.