dinsdag 15 april 2008

REACTIES

Vanmiddag hoorde ik dat het huis wat te koop stond aan de Isebrandsheerd is verkocht. Ook op Beijumnieuws stond de advertentie, zie ongeveer twee weken geleden.

De meeste mensen reageren per mail op Beijumnieuws. Zoals net een oplettende lezer die mailde dat ik stijgers had geschreven in plaats van steigers. Zie het bericht hieronder.Ook kwam er nog een reactie op het artikel over Jan Krist, ongeveer twee maanden geleden. Of al bekend is waar lange Jan uithangt? Nee, helaas, hij is nog niet boven water.

Ook begreep ik dat een betrokken lezer Beijumnieuws gaat voordragen voor een goed idee. Met een ingezonden goed idee kun je een prijs winnen in Beijum. Wijkopbouw, bewonersparticipatie, netwerken, multiculturele zaken belichten etc. u kunt het hier allemaal tegenkomen. Criticasters zullen zich waarschijnlijk op die ene procent steggel-en conflictnieuws richten op Beijumnieuws( en die andere 99% gemakshalve vergeten). Maar bedenk dat toedekken van misstanden zeker geen wijkopbouw is. Mooie dingen schrijven over schoonmaak-kriebel-acties en een Bruisend Beijum-zondag is niet verkeerd, maar zaken als een teleurstellende ontwikkeling op Plein-Oost of het disfunctioneren van een bewonersclub moeten m.i. ook benoemd kunnen worden. Dat de boodschapper daarvan dan de schuld krijgt is all in the game. Stevige wijkopbouw is niet alleen "zie ons eens goed doen en wat profileren we ons" maar ook stevige dialoog, polemiek en kritiek horen daarbij.

Er was nog een reactie op de bezoekersaantallen die ik gisteren benoemde. Voor mij hoeft dat niet anoniem maar de reageerder zal daar zijn of haar reden voor hebben: Hoi Johan, het blijft lastig met die bezoekcijfers, want sommige computernetwerken van Nederlandse bedrijven draaien op servers die in India of Saudie-Arabie staan. Het is dus niet gezegd dat die 26 kijkers echt in Spanje wonen, misschien staat alleen hun machine daar. Maar het blijft natuurlijk morgelijk dat 'overwintereraars' of emigranten hun oude wijk op deze manier blijven volgen. Ik zou zeggen: Meld je even bij de reacties als je echt in het buitenland woont! Vinden wij in Beijum wel leuk om te weten!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is mijn verdediging van de voordracht van Beijumnieuws voor "een goed idee". Zie verder: www.goedidee.groningen.nl Minimaal tien personen moeten deze voordracht ondersteunen. Wie doen mee?

Heel positief aan Beijumnieuws is dat aandacht wordt besteed aan Multicultureel Beijum. Beijumnieuws vervult een onmisbare netwerkfunctie en activeringsfunctie voor de wijk Beijum. Het gaat om bewonersparticipatie, multiculturele wijkintegratie en effectieve wijkcommunicatie. Met mooie foto's en videoreportages.
Beijumnieuws is met andere woorden een digitaal interactief medium dat verbindend en opbouwend van aard is. Beijumnieuws communiceert met de wijk; geeft veel informatie en voorlichting over de wijk; activiteiten in de wijk; draagt bij tot activering en kennis van in de wijk actieve groeperingen, instituties, instellingen, bedrijven, personen en professionals. Het maatschappelijk middenveld van Beijum heeft een uitstralende communicatiebasis in Beijumnieuws.

Beijumnieuws is diep verankerd in de wijkgemeenschap van Beijum. Om wijkfragmentatie tegen te gaan.
Zie onder anderen: http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/04/bruisend-kleurrijk-beijum.html

Een internetredactie van Beijumnieuws ligt in de lijn der mogelijkheden. Met digitale linken naar andere websites van Beijum (zoals: http://beijumkids.blogspot.com) en de websites van heerden in Beijum.

Beijumnieuws kan op termijn een goede samenwerking aangaan met www.beijum.nl , het DvhN (www.dvhn.nl), en de Regiokrant Groningen (www.regiokrantgroningen.nl).

Beijumnieuws: een goede stiel in Beijum!