zondag 20 april 2008

KLEURRIJK BRUISENDE VROUWEN


In verband met werkverplichtingen kon ik alleen in het begin van Bruisend Beijum wat foto's schieten. Ik verwacht wel later een paar opgestuurde impressies van de feestdag in Beijum.

De vrouwen op de foto hebben duidelijk zin in de dag en gewillig poseerden ze omstreeks half een vanmiddag voor het Heerdenhoes. Hapjes uit Congo, Afghanistan, Sudan etc. staan voor Beijumers klaar op de tafels. Eten is een verbindend iets en het mooie is dat deelneemsters - waarom alleen vrouwen?- het gevoel hebben iets terug te kunnen doen, iets te geven hebben. Mij overvalt de laatste jaren regelmatig het gevoel dat een vaste groep mensen én kookt én Kleurrijk Koken-bijeenkomsten organiseert en bezoekt. Maar goed, wat zal ik het feestje hier bederven met al te kritische noten. Een stukje Beijum laat zich vandaag van zijn beste kant zien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hierbij de website van Kleurrijk Koken Beijum: http://kleurrijkkoken.blogspot.com

Er doen meerdere mannen aan mee, waaronder bovengetekende. De goed-idee-cheque met een potentiële waarde van duizend euro, uitgereikt door wethouder Frank de Vries van onder meer sociale wijkvernieuwing, is door ons allen dankbaar aanvaard. Voordat dit bedrag kan worden overgemaakt aan de stichting Buurtcentra in Beijum (BIB), bestemd voor Kleurrijk Koken Beijum, moet nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Hier wordt aan gewerkt.