vrijdag 4 april 2008

NIEUW IN BEIJUM: THEATHERGROEP GAAT THEMA "HUISELIJK GEWELD" UITBEELDEN.

Theathergroep klinkt een beetje pretentieus, alsof ze al jaren samen spelen, en dat is niet het geval. Maar vrijdagavond 4 april kwamen in het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd wel acht mensen samen om een theatherstuk met als thema "huiselijk geweld" in te studeren. Happy family is de naam van het theatherstuk en het is geschreven door Tine Collet (foto)uit Beijum. Tine woont 10 jaar in Beijum en ze is behalve regisseur, dramadocente en gestalttherapeut ook werkzaam met multiculturele groepen in Hoogezand.

Het CMO (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling)is opdrachtgever en het doel is om huiselijk geweld via theather op een luchtige manier bespreekbaar te maken. Onder leiding van Tine Collet kwamen vanavond de enthousiaste mensen samen om kennis met elkaar te maken, en werd er voor het eerst gerepeteerd. De uitvoeringen zullen hoogstwaarschijnlijk in september plaats gaan vinden in buurthuizen te Hoogezand, Veendam, Delfzijl en in de stad Groningen. Subsidie hiervoor wordt verleend door het Oranjefonds. Tine was blij met de vrijwilligers die vanavond kwamen opdagen:"Het leuke is dat de groep heel divers is, de mensen kenden elkaar tevoren niet. Het is een mooi avontuur waar we samen aan beginnen."

Mensen die denken: huiselijk geweld, daar heb ik niks mee, moeten bedenken dat het beschaafde laagje om mensen en gezinnen soms dun kan zijn. Een Happy Family-gezin is in feite een huisje-boompje-beestje-alles-in-orde-gezin. Maar problemen als schulden, werkloosheid, een ontspoord kind of een verslaving kunnen een gezinssituatie creëren waarbinnen geweld een tragische uitlaatklepfunctie krijgt.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: